Andreas Johnsson (vänster) och landsmannen Niklas Hjalmarsson.
Andreas Johnsson (vänster) och landsmannen Niklas Hjalmarsson. Bild: Chris Young

Johnsson tacklad av svenskbacken – fick hjärnskakning

En olycka kommer sällan ensam. Inte nog med att Toronto buades ut i hemmaförlusten mot Arizona – förre frölundaiten Andreas Johnsson fick lämna med en hjärnskakning.

ANNONS
|

Toronto Maple Leafs gick på en riktig mina hemma i Scotiabank Arena under natten. 2–4 mot Arizona innebar fjärde förlusten på de fem senaste matcherna för det topptippade hemmalaget.

– Jag tror vi går igenom lite motgångar som lag just nu, och vi vill komma ur det så fort som möjligt, konstaterar fixstjärnan Auston Matthews i en intervju på NHL.com.

Fansen kunde visserligen finna lite glädje i att William Nylander hittade tillbaka till poängprotokollet – men anledningen bakom var desto mindre rolig. Nylander fick nämligen ersätta en annan svensk, förre Frölundaspelaren Andreas Johnsson, som fick lämna efter en befarad hjärnskakning.

ANNONS

Boven i dramat? En tredje svensk.

LÄS MER:Johnsson – både utskälld och hyllad i Toronto

Det var nämligen tredubbla Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson som skickade in Johnsson i sargen, och forwarden skulle inte komma tillbaka i spel. Toronto bekräftade sedan på sin Twitter att det rör sig om en hjärnskakning.

Hur länge forwarden kommer vilas är oklart, men han kommer inte vara tillgänglig i nästa match (mot ett annat formsvagt lag – Wahsington Capitals), skriver NHL på sin hemsida.

Efter en tuff säsongstart med få minuter på isen har Andreas Johnsson imponerat i Toronto under vintern. I november gjorde han ett rekordsnabbt hattrick mot Philadelphia, och svensken har gjort tio mål (22 poäng totalt) hittills under säsongen.

ANNONS