Andreas Johnsson (vänster) och landsmannen Niklas Hjalmarsson.
Andreas Johnsson (vänster) och landsmannen Niklas Hjalmarsson. Bild: Chris Young

Johnsson tacklad av svenskbacken – fick hjärnskakning

En olycka kommer sällan ensam. Inte nog med att Toronto buades ut i hemmaförlusten mot Arizona – förre frölundaiten Andreas Johnsson fick lämna med en hjärnskakning.

ANNONS
|

Toronto Maple Leafs gick på en riktig mina hemma i Scotiabank Arena under natten. 2–4 mot Arizona innebar fjärde förlusten på de fem senaste matcherna för det topptippade hemmalaget.

– Jag tror vi går igenom lite motgångar som lag just nu, och vi vill komma ur det så fort som möjligt, konstaterar fixstjärnan Auston Matthews i en intervju på NHL.com.

Fansen kunde visserligen finna lite glädje i att William Nylander hittade tillbaka till poängprotokollet – men anledningen bakom var desto mindre rolig. Nylander fick nämligen ersätta en annan svensk, förre Frölundaspelaren Andreas Johnsson, som fick lämna efter en befarad hjärnskakning.

ANNONS

Boven i dramat? En tredje svensk.

LÄS MER:Johnsson – både utskälld och hyllad i Toronto

Det var nämligen tredubbla Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson som skickade in Johnsson i sargen, och forwarden skulle inte komma tillbaka i spel. Toronto bekräftade sedan på sin Twitter att det rör sig om en hjärnskakning.

Hur länge forwarden kommer vilas är oklart, men han kommer inte vara tillgänglig i nästa match (mot ett annat formsvagt lag – Wahsington Capitals), skriver NHL på sin hemsida.

Efter en tuff säsongstart med få minuter på isen har Andreas Johnsson imponerat i Toronto under vintern. I november gjorde han ett rekordsnabbt hattrick mot Philadelphia, och svensken har gjort tio mål (22 poäng totalt) hittills under säsongen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS