John Klingberg uppges klar för Anaheim Ducks

Göteborgskillen John Klingberg, 29, lämnade Dallas Stars efter den gångna NHL-säsongen. Nu är han på väg att skriva på för Anaheim Ducks, enligt ESPN-journalisten Kevin Weekes.

ANNONS
|

John Klingberg växte upp i Lerum och delar av sin hockeyfostran i Frölunda. Efter några år i Skelefteå och en succésäsong i Frölunda 2013/2014 flyttade han över till USA för att spela i Dallas Stars.

Där har det blivit hela åtta säsonger för 29-åringen, som även varit vice lagkapten under fem av de säsongerna.

Men nu lämnar Klingberg Dallas. Istället kommer han skriva på ett ettårskontrakt med Anaheim Ducks, enligt ESPN-journalisten Kevin Weekes. Enligt honom kommer backens ettårskontrakt med Ducks vara värt runt 7 miljoner dollar, det vill säga ungefär 70 miljoner svenska kronor.

Även Johns storebror Carl Klingberg är hockeyproffs och han har spelat bland annat i Frölunda och NHL-laget Winnipeg Jets. Nu spelar Carl Klingberg i schweiziska EV Zug.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS