Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv lämnar sitt uppdrag efter säsongen.
Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv lämnar sitt uppdrag efter säsongen. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Johan Garpenlöv slutar som förbundskapten för Tre Kronor

Johan Garpenlöv lämnar posten som förbundskapten för Tre Kronor efter den här säsongen, det meddelar Svenska hockeyförbundet på sin hemsida.
– Rollen som förbundskapten för Tre Kronor är det finaste jobbet, säger han.

ANNONS
|

Sveriges förbundskapten i ishockey, Johan Garpenlöv, lämnar sitt uppdrag efter säsongen. Det meddelar svenska ishockeyförbundet på sin hemsida.

– Rollen som förbundskapten för Tre Kronor är det finaste jobbet i hockeysverige även om det såklart har varit speciella förutsättningar under en pandemi. Nu har vi en spännande säsong framför oss med både OS och VM och mitt fulla fokus ligger på det vi ska göra tillsammans under den kommande säsongen, säger Garpenlöv till förbundets hemsida utan att spekulera i framtiden:

Garpenlöv tog över som förbundskapten efter Rikard Grönborg inför säsongen 2019-2020. Han har sedan 2010 haft ledande roller inom Tre Kronor, bland annat som assisterande tränare till Grönborg under guldåren 2017-2018. Vad nästa uppdrag blir vet han ännu inte säkert.

ANNONS

– Vad som händer efter den här säsongen är något som får utkristallisera sig längre fram, säger han.

Johan Garpenlöv har själv varit verksam som hockeyspelare. I Sverige representerade han Djurgårdens IF, med vilka han också har tre SM-guld mellan. Han har också under tio år representerat flera klubbar i NHL, bland annat San José Sharks och Florida Panthers.

Åren 1991-1992 vann han också dubbla VM-guld med Tre Kronor som spelare.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS