Jaromir Jagrs tid i NHL närmar sig slutet

Jaromir Jagrs långa och framgångsrika NHL-karriär börjar allt mer nå sitt slut – nu kommer rapporter om att legendaren och Calgary Flames jobbar på en lösning där tjecken kan lämna klubben.
– Hans tid i Calgary är mer eller mindre över, säger experten Elliotte Friedman i Hockey Night in Canada.

ANNONS
|

Vart Jaromir Jagr skulle spela i NHL, om han skulle spela, var något många hockeyentusiaster kliade sig i huvudet över. Efter en lång tid stod det till slut klart att den 45-åriga tjecken skulle hamna i Calgary Flames.

Men den 24e säsongen har blivit ett magplask för Jagr. I skrivande stund har han nämligen, under sina 22 spelade matcher, endast mäktat med sju poäng.

Vilket är det klart sämsta poängsnittet i Jagrs långa framgångsrika karriär.

Nu kommer rapporter om att klubben och Jagr jobbar på att hitta ett sätt att gå skilda vägar.

– Hans agent, Petr Svoboda, har fått tillåtelse att prata med alla andra lag i ligan för att se om något kan passa. Just nu är det inte så... Hans tid i Calgary är mer eller mindre över och just nu försöker de bara hitta en lämplig utväg, säger högt ansedde experten Elliotte Friedman i tv-programmet Hockey Night in Canada.

ANNONS

Väntas lägga av efter säsongen

Jaromir Jagr har tidigare sagt att den nuvarande säsongen med största sannolikhet blir hans sista.

– Till 99,9 procents säkerhet blir det min sista säsong, sade Jagr när han blev klar för Calgary.

När han väl lägger skridskorna på hyllan gör ha de som en av de bästa genom tiderna, i skrivande stund har tjecken spelat totalt 1733 matcher under vilka han mäktat med 1921 poäng.

Siffror som endast Wayne Gretzky kan bräcka.

Fakta: Jaromir Jagr:

Född: 1972 i Kladno, dåvarande Tjeckoslovakien.

Moderklubb: HC Kladno.

Draftad: Valdes i förstarundan (femma totalt) av Pittsburgh Penguins 1990.

NHL-klubbar: Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Florida Panthers och Calgary Flames.

Främsta titlar: Två Stanley Cup-titlar, två VM-guld och ett OS-guld.

Utmärkelser och rekord: Har vunnit poängligan i NHL fem gånger (tredje bäst någonsin), har blivit framröstad av spelarna som säsongens bäste spelare tre gånger, har blivit utsedd till NHL:s MVP en gång och spelat i 10 All-Star matcher. Har med noteringen 1921 gjort näst flest poäng i NHL genom tiderna.

ANNONS