Jan Huokko hånades av AIK-fans efter att en privat sexfilm hade spridits på internet.
Jan Huokko hånades av AIK-fans efter att en privat sexfilm hade spridits på internet. Bild: Bildbyrån

Jan Huokko talar ut om ökända sex-hånet

2008 hånades Jan Huokko efter en att en privat sexfilm hade spridits på internet. Nu talar Leksandsikonen ut om händelserna och riktar kritik mot egna klubben.
– De hade ingen förståelse för hur det hade kommit ut, säger han i podden Hockeypuls.

ANNONS
|

Sommaren 2008 blev en som Jan Huokko skulle få bära med sig under en lång tid. Den dåvarande backstjärnan fick nämligen sin mobil stulen – vilket ledde till att privata sexfilmer började spridas på internet.

Det hela nådde sin kulmen när hans Leksand, senare under hösten, mötte AIK på Hovet och fans bjöd på trakasserier av olika slag.

Sexleksaker kastades in på isen och nidramsor sjöngs under hela matchen, dessutom hade fansen fixat ett tifo med grova budskap.

Efter matcher berättade Huokko för flera medier att han var beredd på att något skulle hände och att "sånt här tål man".

ANNONS

"Det var tufft"

Nu, elva år senare, berättar Leksandsikonen om hur tuff den tiden egentligen var.

– Det var tufft och jag visste att det skulle bli reaktioner i landet. Men jag blev starkare som människa. Men det är ofattbart hur den personen som spred filmen kunde straffa mina barn, säger Jan Huokko i podden Hockeypuls.

Sexfilmen ledde till ett krismöte med klubben och till podden berättar Jan Huokko hur det mer kändes som ett korsförhör från ledningens håll.

– De sitter på ena sidan bordet och jag sitter å andra. Det är lite som att man kommer in i en rättegång, där man har domaren framför sig. Visst det kom ut. Men det var ju absolut inte menat, det var ju inte jag som såg till att det kom ut. Mina närmaste vet exakt vad som hände, mobilen var tagen av en person i min närmsta krets.

"Hade ingen förståelse"

Krisen resulterade även i att backstjärnan rev sitt kontrakt med Leksand som han menar på endast brydde sig om klubbens anseende.

– De hade ingen förståelse för hur det hade kommit ut, vad det var som hade hänt. De var så rädda, vad skulle hända? Sponsorer? Skulle de dra sig ur? Man glömde bort människan, jag var ju en individ.

ANNONS

Efter ett möte med lagkamraterna återvände dock Jan Huokko till Leksand, med vilka han spelade ytterligare en säsong efter skandalen.

ANNONS