Elliotts sköna födelsedag med Frölunda

Han firade 30-årsdagen på isen i Scandinavium. Utan fru, utan dotter – men med två mål och två assist. Frölundas back Stefan Elliott ler efter 7–3 på Brynäs.
– Jag antar att jag ska låtsas att det är min trettionde födelsedag varje dag, skrattar Elliott.

ANNONS
|

Lördagen den 30 januari är ingen vanlig dag för Stefan Elliott. Kanadensaren fyller 30 år – och firade födelsedagen med match i Scandinavium.

Presenten? Den ordnade han själv.

Säsongens allra bästa match, två mål och två passningar – och seger för ett målfarligt Frölunda som slog Brynäs med 7–3.

– Det kändes bra! Det var i alla fall en av säsongens bästa matcher. Jag antar att sporten hockey gav mig en födelsedagspresent, säger Stefan Elliott efter matchen.

Familjen kvar i Vancouver

Han missade ju fyra veckor av säsongen när han i mitten av december åkte hem till Vancouver i Kanada för att finnas där för frun Katie, som i början av januari födde parets första barn.

ANNONS

Dottern Sophie är förstås pappas ögonsten – och varje dag pratar Stefan på Facetime med sin lilla dotter.

Även på sin födelsedag, förstås.

– Jag vinkade till henne och frågade om hon saknade mig. Och hon sa ja, skämtar Stefan Elliott – som brukar prata med familjen precis innan sängdags i Göteborg.

Sjunger du vaggvisor då?

– Haha. Jag är ingen sångare, så jag lämnar det åt frun! Jag vill inte få henne att gråta …

56 skott på mål – och sju i mål

Mot Brynäs skapade Frölunda återigen massor av chanser, men skillnaden är att sju puckar av 56 (!) på mål också hamnade i nät bakom Samuel Ersson.

Två stod alltså Elliott för, men därefter spreds målskyttet mellan Jonathan Sigalet, Mats Rosseli Olsen, Robin Alvarez, Elmer Söderblom och Jan Muršak.

– Det känns som om jag har fått chanser att göra mål hela året. Men jag är van att sätta mina chanser lite mer än vad jag har gjort – så det är nice att få in ett par, säger Stefan Elliott.

Han var oerhört nära att sätta ett hattrick i den tredje perioden, men vänstra målstolpen sjunger nog fortfarande i ett öde Scandinavium.

– Mm. Stolpen var i vägen. Jag antar att jag ska låtsas att det är min trettionde födelsedag varje dag, skrattar Elliott.

ANNONS

Att Frölunda lyckades bryta trenden efter tre hemmaförluster förra veckan var också ett fall framåt. Bra för självförtroendet, precis som målskyttet.

– Det var stort! Speciellt efter förra veckans resultat. Det är skönt att veta att vi kan göra mål också, även om det varit känslan hela säsongen. Vi har ju kämpat med att få in pucken bakom målvakten på slutet …

Rönnberg hittade fel – som vanligt

Coachen Roger Rönnberg såg också den klara förbättringen i anfallsspelet – även om han hittade en försämring i försvaret.

Han brukar ju oftast leta fram nåt att klaga på.

– Du behöver bara vara normalbegåvad för att förstå att om du jobbar med det ena så försvinner det andra. Det är fakta att på matcherna får vi spela väldigt få minuter utan puck just nu. Senaste två veckorna tycker jag också att vi blivit sämre på att spela försvarsspelet – så vi öppnar upp oss. Vi har svårt med den där balansen mellan att anfalla och föra matcher och att inte öppna upp oss. Den gränsen är hårfin, från att ha modet till att ha övermod. Det får vi verkligen träna på.

Rönnberg märker i samma sekund att han känns för negativ.

– Ja, att sitta och gnälla när vi gjort sju mål hemma, det ska jag inte göra. Men det är väl så vi tränare funkar. Vi ska alltid hitta nånting vi vill fixa till nästa dag ...

ANNONS

LÄS MER:Efter dödsfallen – Frölundas ordförande hyllar guldhjältarna

LÄS MER:Sebastian Stålberg tog sista chansen i Finland och hittade tillbaka

LÄS MER:Rönnberg vill ta hjälp – från skidskyttets Wolfgang Pichler

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS