Ida Björnstad och Mattias Ekholm väntar barn

TV4-profilen Ida Björnstad och NHL-stjärnan Mattias Ekholm väntar barn.
Det berättar paret på Instagram.
– Det var lite skräckblandad förtjusning, säger Björnstad till Sportbladet.

ANNONS
|

Björnstad gick först ut med nyheten på sociala medier. I ett inlägg med en bild från ultraljudet skriver hon:

”När Mattias var på flyget till Edmonton för två veckor sedan fick jag chansen att träffa vårt tredje barn. Det har definitivt varit den svåraste graviditeten av alla tre, men ändå – jag bara älskar stunderna när jag får chansen att lägga mig ner och känna sparkarna och rörelserna i magen. Vi är så välsignade. Vår lilla bebis!”.

För Sportbladet utvecklar hon sedan.

– Det känns jättebra såklart. Varenda gång man får uppleva en graviditet och ha ett barn i magen får man nypa sig i armen. Men rent fysiskt har det varit den tuffaste graviditeten och jag inser nu hur lyckligt lottad jag var under de två tidigare graviditeterna. Då mådde jag oförskämt bra. Det har väldigt mycket mer illamående den här gången. Men jag försöker verkligen ta till vara på stunderna då jag känner sparkarna och rörelserna, och känna tacksamhet över det när det känns tufft, säger hon.

ANNONS

Velat ha tre barn

Björnstad är sportjournalist och Ekholm NHL-stjärna i Edmonton Oilers. Barnet är deras tredje.

– Vi har alltid velat haft tre barn, men det kan man inte ta för givet. Det är en ynnest att få vara gravid igen och det får vi påminna oss om. Men det är helt klart en utmaning att ge sig på nummer tre och det var lite skräckblandad förtjusning när vi började tänka tanken att försöka igen. Jag tillbringar ju väldigt mycket tid själv med barnen, säger Björnstad.

I och med Ekholms karriär som hockeyproffs är svårt att vara så närvarande där hemma som han hade velat. Någonting han berättar för Sportbladet att han brottas med.

”Det är såklart en utmaning att vara en närvarande förälder med den livsstil vi lever, men jag vill verkligen ha en betydande roll i mina barns uppväxt. Även om jag inte kan närvara fysiskt så mycket som jag önskar är jag noga med att vara delaktig via FaceTime. Jag och barnen brukar till och med leka kurragömma via videosamtal”, skriver han till tidningen.

LÄS MER:Irma Helin Zibanejad och Mika Zibanejad väntar barn

ANNONS