Hyllar försvaret - trots förlusten: "Ett fall framåt"

Att lyckas förvalta målchanser i mål är fortsatt ett dilemma för Frölunda, Men i andra änden av planen ser det bättre ut. – Jag tycker verkligen att den här insatsen var ett fall framåt i defensiven, säger John Nyberg efter toppmötet med Växjö.

ANNONS
|

Frölunda förlorade toppmötet mot Växjöi Vida Arena med 2-3efter straffar - sedan gästerna bränt flera öppna chanser under matchen. Efteråt var flera Frölunda-spelare frustrerade över lagets fortsatta problem med lagets oförmåga att ta tillvara på sina chanser i offensiv zon.

Om det fanns mer att önska för göteborgarna när det gäller effektiviteten fanns det mycket att glädjas åt i det defensiva spelet. John Nybergtycker att försvarsinsatsen mot Växjö bådar gott.

– Det var ett steg i rätt riktning, absolut.

Han fortsätter:

– Just försvarsspelet, att klämma fast i egen zon och vinna de tuffa närkamperna där gjorde vi bra. Vi vann man-mot-man-kamperna.

ANNONS

"Mycket bättre nu"

I hemmamötet medBrynäs släppte serietvåan tre mål i slutperioden och mot Rögle senast svajade också defensiven stundtals.

– Nu var det mycket bättre än de senaste matcherna. Det är positivt att vi får utdelning för det vi har jobbat hårt med under träningarna på sistone när det gäller defensiven.

Nyberg själv stod för en stabil insats, men var oturlig strax innan Växjös 1-1-mål, då backen visades ut två minuter för felaktig handstoppning.

– Jag vet inte om det var utvisningmen domaren tyckte att det var det,så det är bara att köpa det beslutet. Jag har inte sett situationen nu i efterhand, men man får lita på att han hade rätt.

ANNONS