Hockeyspelare riskerar fängelse

En spelare i den hockeyallsvenska klubben Troja-Ljungby riskerar fängelse efter en vansinneskörning. Det rapporterar Smålänningen.

ANNONS
|

Det var i augusti i år som Trojaspelaren vinkades in av polis efter att ha kört i 81 kilometer i timmen på en väg där det bara var tillåtet att köra 50 kilometer i timmen. Då valde han att smita och körde samtidigt på en polis med backspegeln.

I samma veva fick flera bilister styra undan för att försöka undvika kollision med mannen som flydde från platsen i en väldigt hög hastighet.

Misstänks för flera brott

Nu misstänks mannen, som spelar hockey i Troja-Ljungbys A-lag, för grov vårdslöshet i trafik, alternativt vårdslöshet i trafik, olovlig körning och fortkörning.

Grov vårdslöshet i trafik kan leda till en dom på fängelse i högst två år.

ANNONS

Efter Smålänningens avslöjande gick Troja-Ljungby ut med ett uttalande på klubbens hemsida:

“En spelare i IF Troja-Ljungbys A-lag är just nu under polisutredning för flertalet trafikbrott. Spelaren har informerat klubben. IF Troja-Ljungby vill i dagsläget inte lämna några kommentarer om ärendet då det fortfarande är under utredning. Oavsett utgången av utredningen har IF Troja-Ljungby ett stort ansvar som arbetsgivare och tar detta på största allvar. Vi ber att få återkomma när utredningen är klar.”

ANNONS