Hockeyprofilen Gino Odjick död – blev 52 år gammal

För några år sedan drabbades Gino Odjick vad en dödlig sjukdom.
Nu har NHL-profilen dött, 52 år gammal.
– Han var den tuffa killen som stöttade sina lagkramrater, säger förre medspelaren Stan Smyl till Sportsnet.

ANNONS
|

2014 drabbades Gino Odjick av den obotliga sjukdomen AL-amyloidos, en sjukdom som gör att kroppen skapar ett onormalt protein som sätter sig på hjärtat och gör det hårdare tills det inte kan slå längre.

När han fick sjukdomsbeskedet var läkarna inte säkra på hur länge Gino Odjick skulle överleva, om rörde sig om veckor eller månader.

Nu har NHL-profilen gått bort av en hjärtinfarkt till följd av sjukdomen, 52 år gammal.

Stor profil i NHL under 90-talet

Den kanadensiske forwarden var en stor profil i NHL under 1990-talet och känd för sitt fysiska spel.

– Den roll han hade som spelare är en av de svåraste rollerna i hockey, han var den tuffa killen som stöttade sina lagkamrater, säger förre medspelaren Stan Smyl till Sportsnet.

ANNONS

Gino Odjick spelade under 90- och 00-talet tolv NHL-säsonger och 648 matcher för Vancouver Canucks, New York Islanders, Philadelphia Flyers och Montréal Canadiens.

– Gino var en favorit hos supportrarna från den dagen an anslöt till klubben. Hans hjärta och själ fanns med i varenda byte han gjorde. Han inspirerade många och förkroppsligade vad det betydde att vara en Canuck, säger Canucks ägare Francesco Aquilini till NHL.com.

”En av de snällaste jag någonsin träffat”

Åtta säsonger spelade han totalt i Vancouver Canucks och säsongen 1996/1997 blev NHL:s mest utvisade spelare med 371 utvisningsminuter.

– Han var en väldigt speciell individ på isen. Utanför isen var han en av de snällaste människorna jag någonsin träffat och spelat med, säger Stan Smyl.

LÄS MER:Så ska Frölunda hitta en ny guldålder – med hemvändare

LÄS MER:Kan Sebastian Hagen Aarsund ta steget in i Frölundas A-lag?

ANNONS