Henrik Lundqvist om att väljas in i hockeyns Hall of Fame: ”Så tacksam och stolt”

Henrik Lundqvist fortsätter sitt liv i rampljuset. När den svenske hockeyikonen gästade ”Tonight Show” med Jimmy Fallon blev det prat om dotterns hån, rymden och dessutom bjöd han på en kupp.

ANNONS
|

Hockeykarriären är över sedan en tid tillbaka. Men Henrik Lundqvist fortsätter vara populär och särskilt borta i USA och New York. Han syns flitigt i TV-rutan som expert numera.

Nu gästade han även ”Tonight Show” som leds av Jimmy Fallon.

Ett program han gästade flera gånger som aktiv. Nu är det dock över tre år sedan som Henrik Lundqvist spelade sin senaste match.

Tillbaka i programmet bjöd han dock till.

Han kom ut i en gammal hockeymask när det var fredagen den trettonde. Sedan blev det en hel del ämnen som avhandlades. Allt ifrån livet han lever nu men även nästa stora höjdpunkt.

ANNONS

Men först passade han på att spraya ner Fallon med sin nya parfym.

Snart väljs han in i hockeyns Hall of Fame.

– Senast jag var här var det för att jag skulle få tröjan hissad på Garden. Nu är det för att jag blir invald i Hall of Fame. Så jag blev just lite exalterad när jag tänkte på vad det ska bli nästa gång…har jag landat på månen då, säger han.

När han väljs in blir han den åttonde svensken efter Börje Salming, Mats Sundin, Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Daniel Sedin, Henrik Sedin och Daniel Alfredsson att väljas in.

– Jag är så tacksam och stolt över att bli inkluderad. Spelarna i Hall of Fame är mina idoler, de jag såg upp till. Det kommer bli ett stort ögonblick för mig och min familj, säger han.

Dotterns ord: ”Sluta – det är pinsamt”

Sedan gled samtalet in på en konsert med Harry Styles som både Henrik Lundqvist och Jimmy Fallon var på.

– Du hade en boa! Du är skyldig mig en del… jag fick höra ett och annat… jag ”pappadansade” på en Harry Styles-konsert. Jag vet inte hur man dansar på en sådan konsert, men då var det bara videos på mig som inte visste hur jag skulle dansa. Då var du där bakom mig, med en boa helt galen, säger Fallon.

ANNONS

Henrik Lundqvist kontrade direkt:

– Jag följde bara dig! Men jag spelade ju ingen hockey, så jag hade chansen att gå. Det hade jag inte kunnat innan. Men jag älskade det. Det var galet. Jag tog med barnen och det kändes som en Elvis-konsert. Min dotter sade ”pappa, du bara skriker. Sluta det är pinsamt, sitt bara ned”, säger den tidigare Frölundamålvakten.

LÄS MER:Följ med på en spårvagnstur med Joel Lundqvist som förare

LÄS MER:Joel och Henrik Lundqvists familjetrauma

LÄS MER:Henrik Lundqvist om brorsan Joels beslut: ”Få förunnat att njuta av slutet”

ANNONS