Henrik Lundqvist nära vän dog i ALS

Henrik Lundqvist förlorade sin nära vän Chris Tschupp i ALS.
I natt höll svensken ett känslosamt tal när han mottog ett pris för sitt arbete med att samla in pengar till forskning kring sjukdomen.
– De senaste tre och ett halvt åren har varit tuffa, sa svensken i sitt tal enligt NHL.

ANNONS
|

Chris Tschupp draftades av NHL-klubben Calgary Flames 1990, men fick aldrig spela en minut i världens bästa hockeyliga. Amerikanen valde då i stället att satsa på att jobba som modell.

Den tidigare hockeyspelaren led under en längre tid av den dödliga sjukdomen ALS och förra veckan kom det tragiska beskedet att han dött.

Natten till tisdagen hölls en årlig gala i New York. Galan heter Lou Gehrig Legacy Gala och under den samlades över en miljon kronor in till forskning kring ALS, eller Lou Gehrigs sjukdom som den även kallas.

Närvarade gjorde Henrik Lundqvist, som var nära vän med Chris Tschupp i 14 år. Under galan belönades den svenske superstjärnan för sitt arbete med att samla in pengar till ALS-forskningen. I sitt tal valde då Lundqvist att berätta om sin gode vän Chris.

ANNONS

– De senaste tre och ett halvt åren har varit tuffa. Att se en nära vän tvingas genomleva en sådan svår sjukdom och vara medveten om hur det kommer att sluta och drabba honom och hans familj. Det var tufft att uppleva. Men jag är glad att jag är här ikväll av så många anledningar, speciellt för Chris. Tanken var att han skulle vara på plats här ikväll, sa Henrik.

Henrik Lundqvist: ”Det kommer bli speciellt”

Som Henrik Lundqvist sa i sitt tal var tanken att Chris Tschupp skulle närvara vid galan, men så blev det aldrig. I stället berättar svensken att planen är att de ska fira nära vännens liv i ett galleri i New York.

– Han målade i slutet. Det kommer bli lite musik, en fest. Han hade en nära grupp av människor omkring sig, även goda vänner genom hockeyn. Det kommer bli speciellt, säger Lundqvist.

LÄS MER:Henrik Lundqvist i ny dokumentär: ”Det var nära ögat”

LÄS MER:Vändningen för Börje Salming – får den vård han behöver

LÄS MER:Teresa Salming om kampen för Börjes medicin

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS