Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Henrik Lundqvist har lämnat sjukhuset efter hjärtoperationen

Henrik Lundqvist opererade nyligen ett hjärtfel. Nu meddelar den svenske stjärnmålvakten på Twitter att han lämnat sjukhuset.

NHL säsongen är i fullgång och natten till fredagen inledde Washington Capitals med en premiärseger (6–4) mot Buffalo Sabres.

Tanken var att Henrik Lundqvist skulle varit med. Detta efter att han köpts ut av sitt New York Rangers efter förra säsongen och senare valt att skriva på för huvudstadsklubben.

Men det blev som bekant ingen säsong i DC för Lundqvist, ett hjärtfel satte stopp för det. I stället väntade en fem timmars lång operation, vilken utfördes för en vecka sedan.

”Uppskattar verkligen personalen här på Cleveland Clinic. De senaste dagarna har varit ganska galna, men det känns som att jag är i goda händer. Varje dag är ett steg i rätt riktning”, skrev Lundqvist på sociala medier.

LÄS MER: Henrik Lundqvists hjärtoperation lyckad

Nu har ytterligare ett steg i rätt riktning tagits. Under fredagen meddelar Henrik Lundqvist på Twitter att han fått lämna sjukhuset.

”Lämnade sjukhuset igår. Jag har spenderat många dagar borta från mina barn de senaste 5-8 åren på grund av hockey. De senaste nio dagarna väldigt annorlunda ... det värmde verkligen mitt hjärta att köra upp på uppfarten”, skriver han.

På en av bilderna står hans två döttrar med egengjorda skyltar där det står ”Välkommen hem” pappa.

Vidare skriver Lundqvist att han kommer stanna kvar i Cleveland, där han opererades, för att ta ytterligare tester. Sen bär det hem till New York där han ska rehabilitera sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.