Henrik Lundqvist efter hjärtfelet: ”Känslosam vecka”

Förra veckans besked om att Henrik Lundqvist drabbats av ett hjärtfel chockade en hel ishockeyvärld. Nu tackar stjärnmålvakten för stödet under den svåra tiden. ”Livet är fullt av överraskningar och jag är redo att tackla den här”, skriver 38-åringen på Twitter.

ANNONS
|

Henrik Lundqvist och New York Rangers gick skilda vägar efter 16 år tillsammans efter slutet av förra säsongen.

Nästa anhalt blev Washington Capitals, där Lundqvist var tänkt att jaga den efterlängtade Stanley Cup-bucklan. Flytten fick dock en oanad vändning i torsdags. Då kommunicerade Lundqvist ut på sina sociala medier att han drabbats av ett hjärtfel, och att han stoppas från spel under den stundande säsongen.

”Det krossar mitt hjärta att behöva dela den här nyheten, men jag kommer inte spela för Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och dialog med specialister runt om i USA har ett hjärtfel upptäckts. Vi har tillsammans tagit beslutet om att risken för att spela är för stor”, skrev Lundqvist då.

ANNONS

LÄS MER: Henrik Lundqvist stoppas från hockeyn – problem med hjärtat

LÄS MER: Johan Rylander: Nu finns bara en sak kvar att vinna, Henke – och det är livet

”Vill uttrycka min tacksamhet”

Beskedet chockade en hel ishockeyvärld, och flera profiler uttryckte sitt stöd till Lundqvist.

– Jag är självklart ledsen för Henriks skull. Jag vet hur mycket han såg fram emot säsongen som kommer. Även jag var spänd att se vad han kunde göra. Nu rycktes det bort på ett väldigt jobbigt sätt. Men man sätter ju hälsan först, och som bror så vill man bara att han får ordning på detta, sa Joel Lundqvist.

– Jag blev väldigt chockad. Man lider verkligen med Henke, jag tycker det är förbaskat tråkigt att han har fått det här problemet, sa Nicklas Lidström till GP.

LÄS MER: Profilernas chock efter Henrik Lundqvists besked

Lundqvist själv har inte gett några intervjuer sedan inlägget, men tar nu återigen till sociala medier för att uttrycka sin tacksamhet över det stöd han känt.

”Det har varit en känslosam vecka för mig och min familj. Jag vill bara uttrycka min tacksamhet för allt stöd jag känt från ligan (NHL) och människor överallt. Livet är fullt av överraskningar och jag är redo att tackla den här. Inställning är allt!”, skriver han på Twitter.

ANNONS

Vad som händer med Lundqvist fortsatta hockeykarriär är ännu inte kommunicerat.

ANNONS