Henrik Lundqvist och Jacob Markström.
Henrik Lundqvist och Jacob Markström. Bild: Bildbyrån

Henkes rekord slaget – passerad av Markström

Henrik Lundqvist hade rekordet, men nu är det slaget. Jacob Markström såg bröderna Sedins tröjor hissas i taket – sedan gick han ut och räddade 49 skott för att hålla nollan för sitt Vancouver.

ANNONS
|

New York Rangers- och den tidigare Frölundamålvakten Henrik Lundqvist var den svenska målvakt som räddat flest skott i NHL i samband med att han hållit nollan. "King Henriks" imponerande notering löd 45 räddade skott och inget insläppt mål.

Nu är han passerad.

När Vancouver Canucks tog emot Chicago Blackhakws under den tidiga torsdagsmorgonen (svensk tid) hyllade Canucks sina tidigare storstjärnor Daniel och Henrik Sedin genom att pensionera deras nummer och hissa deras tröjor i taket.

Det var tydligen tändvätska nog för Vancouvers målvakt Jacob Markström för 30-åringen skulle sedan gå ut och bjuda på show.

"Fantastiskt att uppleva"

Markström räddade hela 49 skott utan att släppa ett enda förbi sig och var den stora matchhjälten när Vancouver besegrade Chicago med 3–0.

ANNONS

– Man vill vinna alla matcher, men det är klart att det känns extra kul att göra det på det här sättet en kväll när Daniel och Henrik har sina familjer i hallen och får sina tröjor hissade i taket, säger Jacob Markström till Sportbladet.

Han fortsätter sedan:

– Det var fantastiskt att få uppleva ceremonin före matchen. Jag kan inte säga nog gott om de killarna och allt de gjort och betytt för den här staden, inte bara på isen. Man blir stolt över att känna och ha delat omklädningsrum med dem, säger Jacob Markström.

ANNONS