Hedrar döde lagkamraten – byter tröjnummer

Efter Matiss Kivlenieks tragiska död under nationaldagsfirandet i USA har förre lagkamraten Pierre-Luc Dubois valt att hedra sin vän genom att byta tröjnummer inför nästa säsong.
– Jag vill bära det för honom. Det är numret jag vill ha under resten av min karriär nu, säger Pierre-Luc Dubois till Winnipeg Sun.

ANNONS

NBA Sports skriver att kanadensaren Pierre-Luc Dubois kommer att bära nummer 80 inför nästa säsong, hans andra med Winnipeg Jets efter att ha tillhört Columbus Blue Jackets i tre år.

Det var också i Columbus som han lärde känna den lettiske målvakten Matiss Kivlenieks, som avled under fjärde juli-firandet i år.

Efter att fyrverkeripjäser spårat ut träffades den 24-årige Kivlenieks i bröstet av en raket, och avled senare till följd av sina skador.

– Det var första gången i mitt liv som en vän, någon så ung, gick bort så abrupt, säger Dubois till Winnipeg Sun.

ANNONS

LÄS MER:Matiss Kivlenieks räddade livet på Elvis Merzlikins och hans familj

Dubois kommer därmed att byta från nummer 13, som han spelat i tidigare, till nummer 80 – siffran som Matiss Kivlenieks bar på ryggen under sin tid i Columbus Blue Jackets.

– En av de tråkigaste sakerna är att han var precis i början av sin NHL-karriär. Jag var där för hans match. Jag var där för hans första vinst, säger Pierre-Luc Dubois, och fortsätter:

– Jag ville bara att hans arv skulle fortsätta växa. Jag ville ha nummer 80 för att han inte är här och kan bära det. Jag vill bära det för honom. Det är numret jag vill ha under resten av min karriär nu.

LÄS MER:Nya uppgifter om NHL-målvaktens död

ANNONS