"Har ingen aning om när det hände senast"

Mot Örebro blev Nicklas Lasu målskytt för tredje matchen i rad. När det hände senast? – Det var ett tag sedan, det kan jag lova, säger Lasu till GP och skrattar.

ANNONS
|

Frölunda kunde, trots en svag förstaperiod, vinna bortamötet med krislaget Örebro sedanNicklas Lasu i slutperioden stängt matchen med sitt 1-3-mål, vilketockså blev slutresultatet.

– Första perioden var skitdålig från vår sida. Vi vann inte många närkamper och tog flera onödiga utvisningar. Men sedan kom vi gång i den andra perioden, säger Lasu.

En slarvig passning från Joel Mustonen i egen zongav fritt fram förslitvargensom inte gjorde något misstag utan behärskat satte pucken i nät.

– Det är jäkligt fint att det studsar med just nu. Det var lite tur, jag stod på rätt plats. De tappade pucken mitt framför kassen och jag försökte bara få iväg den snabbt.

ANNONS

Fullträffen innebäratt 27-åringen nu har nätat tre matcher i rad.

– Det var ett tag sedan det hände, det kan jag lova, haha! Jag kan inte komma ihåg det ens, det måste ha varit någon gång i junioråldern. Jag har ingenaning om när det hände senast, så längesen är det.

Hur skönt är det för dig, som oftast mest hamnar i fokus för ditt uppoffrande arbete på isen, att faktiskt få vara med och producera poäng också?

– Det är klart att man vill vara med och bidra. Sedan är ju hockeyn i dag så att det är svårt att göra mycket poäng. Du måste ha ett bra powerplay och ha mycket flyt, men det är skönt att se puckarna gå in. Men jag är medveten om att det kommer komma stunder där det inte är så… man får helt enkelt njuta så länge det håller i sig.

På lördagskvällen väntar returmöte motÖrebro i Scandinavium.

Blir det nätrassel för fjärde matchen i rad nu?

– Haha, nä du, det tror jag inte på. Men som sagt, det är kul så länge det fortsätter.

ANNONS