Han räddade poängen

ANNONS
|

– Jag tänkte bara på att jag skulle peta pucken i mål, inte så mycket mer, förklarar William Wallén efter att han avgjort straffläggningen och gjort sitt första elitseriemål.

Så värst mycket mer fick han inte göra under matchen. Frölundatränaren Kent Johansson matchade i princip bara tre femmor och fjärdekedjan där Wallén håller till fick finna sig i att sitta på bänken och titta på.

– Jag gjorde bara två korta byten under matchen, förklarar Willam Wallén

Vilket inte hindrade Kent Johansson från att kasta in honom på den sjunde straffen när betydligt mer rutinerade spelare missat.

– Jag hoppades att han skulle hålla för trycket, jag vet att han är bra på sånt här, säger Kent Johansson.

ANNONS

Och höll för trycket gjorde den unge spelaren. Han stod för matchens snyggaste prestation när han grundlurade den annars storspelande Brynäsmålvakten Niklas Svedberg och enkelt kunde lägga in pucken i öppet mål.

Nerver? Svårt att komma in ouppvärmd?

– Äh. Om man bara passar på att hålla igång när det är avblåsningar är det inte så farligt. Man får ta några skär när man får chansen. Det hade varit svårare om man suttit och surat hela tiden för att man inte fått spela. Men det här var en dröm som gick i uppfyllelse.

Att han ens fick chansen att bli matchhjälte var överraskande. Att matchen gick till förlängning var ännu mer sensationellt. För Frölunda dominerade den här matchen ordentligt och skulle haft en betydligt större ledning än de 3–1 man hade när tre och en halv minut återstod.

– Naturligtvis var det jättejobbigt att släppa in två mål så sent. Men jag är nöjd med att vi följde upp segern i Karlstad med åtminstone två nya poäng, menar Kent Johansson.

Ännu mer nöjd kan han vara med att samtliga tre mål kom i numerärt överläge, de första denna säsong, även om den utvisade brynäsaren precis hunnit sätta skridskorna på isen vid 2–0.

ANNONS

Å andra sidan släppte man också in två mål i box-play. Och kvitteringen kommer efter ett ganska håglöst agerande när Brynäs tagit ut målvakten i slutminuten.

– Visst var det onödigt att släppa in två mål så sent men istället för att deppa får vi glädjas åt att vi vann straffläggningen, tycker Niklas Andersson som gjorde ett mål, en assist och dessutom satte en straff.

Han är inte så förvånad över de båda baklängesmålen i slutminuterna.

– Vi hade en väldigt tuff match häromdagen och vi fick jobba hårt nu också så det kanske inte var så jättekonstigt att vi tappade på slutet.

ANNONS