Hampus Lindholms villa totalförstört i brand

NHL-stjärnan Hampus Lindholm tillbringar sommaren i Sverige. På måndagen totalförstördes hans hem i Gamla Lerberget i en brand.
– Huvudsaken för mig är att ingen person har kommit till skada, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

I Gamla Lerberget utanför Höganäs började den svenske NHL-stjärnan Hampus Lindholms villa brinna under måndagseftermiddagen, det skriver Sportbladet. Räddningstjänsten i Höganäs fick hjälp av kollegor från Helsingborg, Ängelholm och Landskrona för att bekämpa branden som först under kvällen var under kontroll.

– Branden började i en sidobyggnad som är ihopbyggd med huset. Det fanns batterier till två propellerdrivna surfbrädor i sidobyggnaden och jag tror det har startat där, säger restvärdesledare Jonas Hellsten till Helsingborgs Dagblad.

Lindholm, som spelar för Boston Bruins i NHL, själv vill inte spekulera i orsakerna till branden.

– Jag vet inget om orsakerna och vill inte göra så stor sak av det. Huvudsaken för mig är att ingen person har kommit till skada, min pappa och mamma bor i närheten. Jag är tacksam för all stöttning jag fått, Boston Bruins har hört av sig och erbjudit sin hjälp. Det är sådant som betyder något i en sådan här situation, säger 28-åringen till Sportbladet.

ANNONS

Var inte hemma

Lindholm fick reda på branden via villans larmsystem.

– Jag var inte hemma och ingen fanns i huset. Det var mitt larmsystem som larmade och jag fick skynda hemåt, säger han.

Enligt Sportbladet totalförstördes de båda våningsplanen i huset. Lindholm kommer från Gamla Lerberget och har under sommaren varit hemma i det nybyggda huset och tränat med Rögle.

Polisen har enligt tidningen startar en utredning om försök till mordbrand.

LÄS MER:Frölundas nye amerikan Anthony Greco förlorade pappa efter terrordådet

LÄS MER:Därför valde Petteri Lindbohm Frölunda – efter NHL-nobben

LÄS MER:Henke Lundqvist på plats under Håkan Hellströms efterfest

ANNONS