Gustafsson om räddningen: ”Gör allting”

Johan Gustafsson var, återigen, en levande vägg i kvartsfinalen mot Skellefteå. Den här gången kan han ha använt otillåtna medel. – Jag försöker bara göra allting för att rädda pucken, säger han

ANNONS
|

När Victor Olofsson satte avgörande 2–1 till Frölunda exploderade Scandinavium i ett unisont glädjetjut. Johan Gustafsson stämde in från sin plats mellan Frölundas stolpar.

– Det är helt fantastiskt när man ser att Victors skott går in. Så mycket som vi lagt ner i det här. Vi har kämpat stenhårt och jag tycker verkligen att laget har steppat upp fantastisk mycket de sista tre matcherna, säger han.

Har du varit med om matchserie som varit såhär tajt?

– Inte så här tajt. Det här var min första match sju. Det är två riktigt bra lag som gör upp. Ingen ger upp en centimeter därute. Det kunde gått åt båda hållen.

ANNONS

Innan Olofsson avgjorde var Skellefteå flera gånger om mycket nära att få fira. Johan Gustafsson fortsatte på samma höga nivå som han hållit under de senaste matcherna och använde båda klassiska och mer ovanliga metoder för att freda sitt mål.

I förlängningen dök Pär Lindholm upp och fintade ner Frölundas målvakt. I ett desperat försök att rädda kastade han sin klubba för att täcka målet, som var tomt bakom honom. Klubban träffade aldrig pucken, som gick löst utanför stolpen – trots det var Skellefteås ledare rejält förbannadeefter matchen. De tyckte domarteamet borde dömt straff för klubbkastningen och skrek ut sin ilska i korridoren efteråt.

– Jag försöker bara göra allting för att rädda pucken. Det är egentligen allt jag har att säga, säger Johan Gustafsson om situationen.

Hur summerar du matchserien?

– Det är två lag som jobbar stenhårt, det hade kunnat gå åt båda håll. Vi jobbar stenhårt för varandra. Vi lyckades få det att väga över till vårt håll. Det är fantastiskt skönt att vi lyckades gå vidare.

ANNONS