Göteborgs tunga miss – inget slutspel: "Oerhört besvikna"

Göteborg inledde gruppspelet i TV-pucken strålande med en 5-1-seger – men tappade sedan flytet och efter förlusten mot Gästrikland står det klart att hemmalaget missar slutspelet. – Det är ett otroligt besviket gäng som sitter här nu, säger lagledaren Daniel Eriksson.

|

I förra årets TV-pucken räckte Göteborgs lag hela vägen till semifinal. Lika bra blev inte årets notering. Göteborg inledde förvisso turneringens andra gruppspel strålande med att besegra Västmanland med hela 5-1 under onsdagen. Men på torsdagen hade värdstadens laginte samma flyt och efter uddamålsförluster mot Västerbotten och Gästrikland stoddet klart att det inte blir något kvartsfinalspel för Göteborgs lag i Frölundaborg under fredagen.

– Det ett otroligt besviket gäng som sitter här nu. Så är det. Vi hade jättemycket högre förhoppningar än så här om den här veckan, säger lagledaren Daniel Eriksson.

Han fortsätter:

–Målet var att spela en final i Frölundaborg inför hemmapubliken. Första delmålet var att ta sig till kvartsfinal, men internt var slutmålet att ta sig hela vägen tillfinalen på söndag.

Förlust mot Västerbotten med 3-4 gjorde att det var kniven mot strupen för Göteborg när det var dags att ta sig an Gästrikland i den avslutande gruppspelsomgången, ett möte som avgjorde vilket av lagen som skulle få följa Västerbotten till kvartsfinalspelet.

"Tycker vi har stolpe ut"

Och inledningsvis såg det bra ut för Göteborg som tog ledningen tidigt när Gustav Portillo i numerärt överläge satte dit 1-0 redan efter en minut och tio sekunder. Gästrikland skulle dock svara med två fullträffar innan Portillo ett par minuter innan pausen kunde utjämna till 2-2, återigen i spel fem mot fyra.

I den andra perioden fortsatte det sedan att vara helt jämnt i Åby ishall. Gästrikland gjorde 2-3, innan Daniel Torgersson kvitterade till 3-3. Men med två minuter och 16 sekunder kvar av matchen var det till slut gästrikarna som skulle dra det längsta strået när Max Grundel skickade in 3-4, vilket också blev slutresultatet.

– Jag tycker vi har lite stolpe ut. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna båda matcherna i dag. Sedan spelar vi lite med huvudet under armen, tyvärr, och då öppnar vi upp oss bakåt. Och det har man inte råd med, säger Daniel Eriksson.

Det gick inte för lätt i första matchen mot Västmanland?

– Jag tror faktiskt inte att det var så. Jag tycker vi ligger på bra i båda de andra matcherna. Vi har mycket lägen, men det är sista procenten som inte finns där i avslutningslägena – samtidigt som vi åkerpå ett par enkla mål bakåt.

"Det kommer vi ta med oss"

Men trots att det alltsåinte blir någon final på hemmaplan tycker Daniel Eriksson det finns mycket för laget att ta med sig.

– Från första gruppspelet kommer jag ta med mig att vi är det lag som skjuter flest skott i turneringen och att vi är det lag som gör flest mål i powerplay. Jag tror dessutom att vi gör näst flest mål i hela turneringen.Det är bitar vi kommer ta med oss.

Västerbotten och Gästrikland avancerar vidare från grupp C och gör därmed Stockholm Nord, Ångermanland, Östergötland, Stockholm Syd, Skåne och Värmland sällskap i kvartsfinalspelet.

På söndag avgörs finalen i årets turnering.