Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Glädjebeskedet för Frölunda – Lundqvist och Raymond på is

Ingen har räknat med Joel Lundqvist eller Lucas Raymond i Frölundas slutspel – efter två svåra skador. Men titta här: Bägge de nyopererade spelarna tränar på is med laget.
– Bägge går över på nåt slags dag till dag-förhållande under den här veckan, avslöjar coach Roger Rönnberg.

Frölundas kapten Joel Lundqvist hakade för tre veckor sedan ihop med en lagkompis på träning – och bröt olyckligt käken på två ställen. Han opererades snabbt – och det skulle ta sex veckor att läka skadan.

Men efter två veckor kan inte Frölundas kapten hålla sig längre.

Han tränar redan på is med laget – iförd en specialhjälm av akvarietyp. Det är precis samma specialhjälm som Viktor Ekbom (bruten näsa) och Johan Sundström (puck i ansiktet) spelar med. Joel Lundqvist har dock en grön tröja, som visar att han inte är tacklingsbar.

– Det har läkt bra! Bra läkare, druckit mjölk. Haha. Jag har kunnat träna på bra. Jag är inte i full kontakt än, men jag har inte ont. Det kan jag inte säga, säger Joel Lundqvist efter träningen.

Frölundas coach Roger Rönnberg är faktiskt lite häpen hur fort det har gått.

– Det går aldrig att räkna ut honom, men jag kommer heller aldrig att chansa eller att försöka påverka honom i den riktningen.Vi ledare måste vara lite vuxna och kloka i det här läget. Men de här två närmar sig med stormsteg.

LÄS MER: Frölunda behöver visst slutspel för att vara som bäst

Lundqvist är långt från normal

Det var sagt sex veckor för Joel Lundqvist – och det har gått två?

– De där sex veckorna är lagda på en normal människa. Och är det nånting som Joel Lundqvist är så är det långt ifrån normal, säger Roger Rönnberg.

Är Joel nära spel redan mot Djurgården på onsdag?

– Joel är alltid nära spel – med sin karaktär! Vi får se om jag har en liten joker på isen på onsdag ... det låter otroligt tidigt om han spelar på onsdag, men det är bara Joel själv som kan bestämma det, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

Bara han inte får nån smäll på käken så borde det gå?

– Ja, förmodligen, säger Roger Rönnberg.

Själv kommenterar Joel Lundqvist så här:

– Det är en medicinsk del, där jag får förhålla mig till vad läkarna säger. Sedan är det en del där jag själv ska känna mig bekväm med olika saker på isen. När de två sakerna är gröna – då är det bara att gasa!

Du blir dag till dag-skadad den här veckan?

– Ja, så kan det vara!

LÄS MER: Muršak blev bara ännu bättre av Djurgårdens försök att retas

Raymond har redan knackat på hos Rönnberg

Även Lucas Raymond, som fått genomgå en komplicerad armbågsoperation, är tillbaka efter veckor på testcykel och övningar i gymmet. Han tränar också i en grön tröja som visar att han inte är tacklingsbar riktigt än, men har precis som Joel Lundqvist kört en hel del på is tillsammans med teknikcoachen Linus Börjesson.

Det har varit matchlika övningar med hög puls.

– Jag känner mig pigg – och har kunnat köra på jäkligt bra! Det har också varit skönt att ha Joel med sig. Han har fått driva på, säger Lucas Raymond nöjt.

Armbågen svullnar inte, det gör inte ont – och även här är alltså Raymond uppsatt på dag för dag-listan.

– Jag har inte haft så mycket smärta alls. Det har varit bättre än förväntat. Jag har redan knackat på hos Roger och sagt att jag vill spela. Det är mer medicinskt – att jag får okej där, säger Raymond.

Du vill in?

– Ja! Slutspel är det enda som jag längtat efter hela säsongen. Sedan måste jag känna att jag kan bidra både fysiskt och mentalt. Men jag är grymt sugen!

LÄS MER: Frölundas slutspelsseger får Rönnberg att njuta

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.