Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tillbaka. Joel Lundqvist kör för fullt – och är aktuell för åttondelen mot Färjestad i CHL. Bild: ERIK SIMANDER
Tillbaka. Joel Lundqvist kör för fullt – och är aktuell för åttondelen mot Färjestad i CHL. Bild: ERIK SIMANDER

Glädjebesked för Frölunda – kaptenen tillbaka

Här är tre glädjebesked för Frölunda. Joel Lundqvist, Theodor Lennström och Brandon Gormley är tillbaka i träning – och aktuella för åttondelen mot Färjestad.
– Ja, den ende som vi vet är borta är Karl Stollery. Han behandlas som om det är en hjärnskakning, säger coach Roger Rönnberg,

Frölunda behöver ta tillbaka tre mål som Färjestad leder med inför åttondel nummer två i Champions Hockey League i morgon kväll.

I förra veckan kunde inte kapten Joel Lundqvist medverka mot vare sig Örebro (vinst) eller Rögle (förlust i sudden). Men nu har hans skavank på överkroppen läkt så pass att Joel Lundqvist tränar för fullt igen.

Det var uppe i Karlstad som kaptenen såg ut att få ett felskär – och dundrade rätt in i sargen.

– Jag åker ju så jäkla fort, så det blev en riktig smäll. Hehe. Men jag blev ordentligt mörbultad, erkänner Joel Lundqvist.

Men det känns bra nu?

– Ja, annars skulle jag inte vara på isen, säger kaptenen – som vill avvakta värmningen på matchdagen innan han lämnar definitivt besked.

– Ja, då får jag ett pass till med lite olika situationer. Så är det alltid. Har du varit borta från nånting så behöver du några pass för att känna att allt känns bra.

Läkt tycks även backen Brandon Gormleys ljumske ha gjort – för även han var på is och körde för fullt. Även Theodor Lennström, också back, var med i full träning och är förstås aktuell för spel.

Däremot saknades både poängkungen Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson, som dock ska vara aktuella för spel mot Färjestad.

– Ja, den ende som vi vet är borta är Karl Stollery. Han behandlas som om han åkt på en hjärnskakning. Vi vet inte definitivt att det är så, men vi tar ingen risk, säger Roger Rönnberg – som väljer att hålla skadeläget hemligt.

Är det slutspel så är det.

– Vi tar ut laget i efter värmningen, så hemligt är det ...

Skulle någon falla i från så finns ett gäng juniorer redo att ersätta. Backarna Måns Krämer, Gustav Berglund och Filip Persson tränade alla med Frölundas A-lag, precis som anfallarna Elmer Söderblom och Arvid Caderoth.

Till matchen i ett nymålat Frölundaborg är det sålt 3 000 biljetter. Arenan tar 6 044 åskådare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.