Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: PETTER ARVIDSON

Genoway såg till att Frölunda kopplade grepp

En bilolycka på E6 stoppade Frölunda tillfälligt. Men väl framme i Malmö fanns inget hinder till slut.
Seger med 5–3, 3–1 i matcher – och ett magiskt mål av Chay Genoway!

Rakare spel, in på kassen – eller spela som hemma på bortaplan … sa Frölunda inför kvartsfinal nummer fyra.

–Allting talar för oss. När vi får upp farten driver vi spelet i matcherna. Så full fart framåt, lovade Roger Rönnberg i C More.

Men det är Malmö som inledde starkast, hade 7–1 i skott och stundtals tryck mot Johan Mattsson. Malmö hade skickat in Emil Sylvegård i förstakedjan tillsammans med Lars Bryggman och Fredrik Händemark för att skapa tyngd, men det skapades inga större farligheter.

Lägg till det Per Ledin i en fjärdekedja och Marcus Sylvegård som extraspelare, så förstår ni att Redhawks coach Peter Andersson ville att nåt skulle förändras.

Sedan hände det något. Frölunda skakade bussresan ur benen – och trampade på gasen.

I matchens första numerära överläge så öppnade Ryan Lasch återigen sitt poängkonto. Han hittade efter klapp-klapp-spel fram till Joel Lundqvist – som nöp till direkt! Pucken upp i krysset bakom Oscar Alsenfelt och 0–1.

Drömpassning

En stund senare bjöd Simon Hjalmarsson på en riktig delikatess – när han skickade en 40-meterspassning fram till Ryan Lasch.

Amerikanen, hetast i slutspelet, var iskall – och hittade även han krysset.

–Det andra målet är en snabb omställning där vi går rätt på mål. Det är lite av medicinen vi ska använda mot Malmö, säger kapten Joel Lundqvist.

Malmö fick sedan en gratischans, när Jacob Peterson åkte ut efter ett skott! Klubban åkte upp i ansiktet på Frederik Storm.

I PP så styrde just dansken in reduceringen till 1–2.

Men nyss utvisade Peterson fylldes av revanschlust – och en stund senare höll han sig framme på en retur och ökade på Frölundas ledning till 1–3.

Målet var Rhett Rakhshanis förtjänst – och amerikanen fick sin andra passningspoäng för matchen.

Hemmalaget vaknade

Men Malmö gav inte upp.

I slutet av perioden slarvade Frölunda – och Malte Setkov snodde pucken precis innan blålinjen. Han sköt 2–3 bakom en skymd Johan Mattsson och blåste därmed eld i matchen igen.

Direkt i tredje kvitterade också Malmö, när Konstantin Komarek styrde in ett skott från Carl-Johan Lerby. Där och då var det Malmö som hade momentum, men Frölunda hoppade över alla hinder.

Chay Genoway bjöd på ett fantastiskt solomål, när han åkte från Malmös försvar och rundade kassen. Malmös keeper Alsenfelt räddade förstaläget, men kanadensaren prickade själv in returen till 3–4.

En stund senare ökade Simon Hjalmarsson på till 3–5, när Patrik Carlsson passade fram till sitt tredje mål för dagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.