Fullt slagsmål i derbyt – samtliga spelare rök ihop

Det blev fullständigt kaos i derbyt mellan New York Rangers och New Jersey Devils i natt. Redan när pucken släpptes rök samtliga spelare på isen ihop i ett slagsmål – åtta matchstraff delades ut.

ANNONS
|

Det var en ganska vanlig syn förr i tiden att det blev slagsmål på nedsläpp i NHL. Då var slagskämparna tydliga och fajterna var ett tydligt inslag i matcherna. På sistone har dock de där rejäla slagsmålen inte varit lika vanliga.

Men så kom derbyt mellan Rangers och Devils i Madison Square Garden.

När pucken släpptes haglade slagen mellan spelarna. Domarna hade att göra och åtta (!) spelare fick matchstraff och totalt delades 130 (!) utvisningsminuter ut.

De åtta spelare som åkte på matchstraff var Matt Rempe, Barclay Goodrow, Jacob Trouba och K’Andre Miller för Rangers samt MacDermid, John Marino, Kevin Bahl och Chris Tierny för Devils

ANNONS

Förklaringen till jätteslagsmålet?

Jo, Rangers rookien Matt Rempe.

Därför rök alla spelare ihop – förklaringen bakom

Som blivit älskad av sina supportrar för sitt tuffa spel och där han själv hamnat i flera slagsmål. I tidigare möten med just Devils har han tacklat Nathan Bastian och Jonas Siegenthaler.

Efter den senaste tacklingen vägrade Matt Rempe att gå en holmgång dessutom.

Något som väckte ont blod hos Devils-spelarna.

– Det hände för att en fajt i vårt förra möte aldrig blev av, berättade Devils-coachen Travis Green efter matchen.

Det var inte det enda slagsmålet. För det blev ett till i den första perioden som innehöll 162 (!) utvisningsminuter. Även på tränarbänkarna gick det hett till där Travis Green i Devils och Peter Laviolette i Rangers hade flera skrikdueller med varandra.

Matchen då?

Jo, Devils hade ledningen med 3–2 innan Rangers kunde komma tillbaka och vinna med 4–3.

ANNONS