Frölundas sjätte raka förlust mot Timrå: ”Äger inte självförtroende”

Säg Timrå IK och Frölunda börjar darra. Sjätte raka förlusten – efter 0–2 i ett nästan fullsatt Scandinavium. Men vad har hänt med spelarnas självförtroende?
– Väldigt många av våra offensiva spelare tvekar. Det finns något som håller tillbaka dem, säger en grubblande Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Det tog bara 80 sekunder. Sedan låg pucken bakom Frölundas nye målvakt Frans Tuohimaa. Timrås skarpskytt Jonathan Dahlén fick stå ensam och sikta – och då träffade han förstås kryssets översta maska.

Det var med andra ord en riktig mardrömsstart mot Timrå – som kom till Scandinavium med fem raka vinster mot Frölunda.

Men målvakten Tuohimaa spelade upp sig – rejält.

En stund senare räddade han vackert i en snabb sidledsförflyttning – och Frölundas försvar märkte snabbt att det värvats in en keeper att lita på.

Det kom också chanser framåt för Frölunda, som faktiskt hade både fart och passningstempo vid några tillfällen. Jere Innala hade ett dunderläge i powerplay, skulle bara skjuta pucken mot öppen kasse – men lämnade ett hål i luften.

ANNONS

Tajmingen är inte där längre, inte som tiden före knäskadan.

Och när Frölunda gick för en kvittering i tredje perioden och fick ett powerplay – ja, då lät Innala bli att skjuta vid fyra tillfällen.

Trots att han hade läget.

– Precis det du ser är spelare som inte äger ett självförtroende. Det blir inget bra. Jere har kommit tillbaka från skada, han har jobbat hårt med att hitta sin form – men har har inte hittat den än. Han tvekar. Och han är inte ensam i det. Väldigt många av våra offensiva spelare tvekar. Det finns något som håller tillbaka dem och jag behöver hitta ett sätt att få de här gubbarna trygga och hitta spelglädjen så att de går in och glänser på det sätt som de kan. För nu lägger de bara tid på att spela defensivt – och hittar inte alls sin kreativa sida, säger Roger Rönnberg, Frölundas prövade coach.

Det har ju varit ett problem de senaste åren – att Frölunda värvar offensiva spelare som i klubben tappar sin kreativa sida.

Är det oroande?

– Jag ser bara ett behov att få dem trygga – så de kan spela sin ishockey! De kan spela ishockey, men de behöver äga ett självförtroende och veta vad de ska göra ihop. Jag har inte tid att oroa mig, vi har match på tisdag, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Han fick mot Timrå se ett Frölunda som försökte, som fick längd på anfallen – och tillbringade massor av tid i Timrås zon.

Men det saknades nåt betydande. Skott på mål, heta chanser.

Närmast kom Linus Nässén, som prickade ribban med ett vasst handledsskott. Även Malte Strömwall hade ett skott i stolpen i första perioden.

Men annars var det ont om riktigt vassa avslut – och Frölundas spelare hamnade gärna på utsidan av försvararna i Timrå. Och från sarghörnen görs det sällan eller aldrig mål i dagens elithockey.

Rönnberg hade letat bälte – om han lyssnat på journalister

Och dagens publik, nästan 11 700, buade friskt när Timrå skickade in 0–2 i tom kasse.

Nu väntar fem raka bortamatcher för Frölunda – som på bortarink varit uselt den här säsongen. Frölunda har sex poäng av 30 möjliga på bortaplan.

– Herregud! Om jag skulle lyssna på er journalister skulle jag gå hem och leta ett långt, långt bälte och sticka in huvudet genom det bältet. Det är väl tur att jag är lite mer optimistiskt lagd och inser att de matcherna är inte spelade än. Det vi har bakom oss är vi brutalt medvetna om att vi har har varit dåliga på bortaplan, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER:Tuohimaa i Frölunda – för att hjälpa klubben vinna

LÄS MER:Frölundas Christian Folin efter två uteblivna matchstraff

LÄS MER:Domare Nord erkände missarna: ”Det är skitdåligt”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS