Frölundas bakslag – nyckelspelaren skadad: ”Ben är av”

Nicklas Lasu täckte skott i förra veckan med ena foten – därefter saknades han mot Skellefteå. Nu står det klart att ett ben i foten är av och spel mot Leksand blir det inte.

ANNONS
|

På en träning förra veckan täckte Nicklas Lasu ett skott. Ett skott som träffade väldigt illa och den assisterande kaptenen fick linka av. Men det blev ändå spel mot Luleå innan han saknades mot Skellefteå.

LÄS MER:Fem punkter efter Frölundas seger mot Luleå

Då hade svullnaden blivit så stor att han inte fick ner foten i skridskor.

Under tisdagens träning saknades han på nytt.

– Han är inte träningsbar ännu. Han håller på att få ner foten i skridskon och klara av smärtan. Det är ju så med en sådan blödning och svullnad. Det tar lite tid, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER:Möt mannen bakom masken – Matt Tomkins om brokiga och tuffa resan mot toppen

Ingen spricka?

– Det kan det vara.

ANNONS

Det är det alltså?

– Det kan det vara.

Har ni röntgat honom?

– Ja, det kan vi ha gjort.

Har ni fått svar på de plåtarna?

– Det kan vi ha fått.

Var de negativa?

– Det kanske de var.

LÄS MER:110 kilo Elmer Söderblom – ett anfallsvapen som heter duga

Därefter berättar Roger Rönnberg att Nicklas Lasu inte är med och spelar mot Leksand på torsdagen. Hur lång frånvaro det blir för den assisterande kaptenen är ännu oklart.

– Jag tror inte att han spelar på torsdag. Det kan vara så att ett litet ben i foten är av och det låter dramatiskt ... det behöver dock inte vara så dramatiskt, säger Roger Rönnberg.

Nicklas Lasu själv är inte heller särskilt nedstämd.

– Det är inte så farligt som man kan tro att det ska vara. Det får bli lite dag för dag nu och så får vi se vad som sker här i dagarna, säger han och fortsätter:

– Det låter kanske inte så bra med ett ben av men det behöver inte vara så farligt heller.

Det går åt rätt håll nu?

– Ja, det har varit ganska lugnt hela tiden. Foten ska få läka ordentligt och sedan ska jag komma tillbaka så fort jag kan.

ANNONS

Läge att spela med en storlek större skridskor eller så foten får plats?

– Haha! Det är en liten skada så det ska inte vara någon fara. Genom åren har man ju fått en och annan puck på fötterna och jag ska inte göra något dumt nu heller även om jag givetvis vill komma tillbaka så fort det bara går.

I Nicklas Lasus frånvaro fick Johan Sundström senast kliva in och bli center igen och hade då Elmer Söderblom och Theodor Niederbach på sina kanter.

ANNONS