Frölundabossen i tårar – vald till tidernas allra bästa

I Göteborg är Kim Martin Hasson kanske mest känd som sportchefen i Frölundas satsning mot eliten. Numera är den förra målvakten också tidernas allra bästa spelare.
– Det var en riktig chock, säger hon med tårar i ögonen.

ANNONS
|

Galan i Avicii Arena led mot slutet, kvar fanns bara det allra finaste priset – det som tidernas bästa hockeyspelare under 100 år av svensk hockey.

När Kim Martin-Hasson, till vardags sportchef i hårt satsande Frölunda HC, hörde sitt namn ropas upp ... ja, då kom alla känslor på en och samma gång.

Väl uppe på scenen skakade benen när hon traskade framåt tillsammans med den manliga pristagaren Nicklas Lidström. Och när Kim Martin-Hasson tagit emot priset från prins Daniel och skulle hålla tal så brast rösten.

– Det är kanske så att jag förstod att jag var en het kandidat till priset som målvakt. Jag har varit med under många år, men det sista priset kom verkligen som en chock. Jag visste inte ens att det här sista priset fanns, ska jag ärligt säga ...

ANNONS

Hade förberett ett tal – för en annan kategori

Kim Martin-Hasson hade tidigare under kvällen fått ta emot utmärkelsen som tidernas bästa målvakt tillsammans med Henrik Lundqvist – och hade förberett ett tal inför det priset.

– Men då fick jag inte ens hålla ett tal, så då kom det här priset på köpet, säger en strålande glad ex-målvakt.

Hon passade på att tacka bland andra Hammarby som lät henne spela med killar, förre förbundskaptenen Peter Elander och sin man Jay.

– De har ändå betytt lite extra, även om det är massor av människor som betytt något under karriären, säger Kim Martin-Hasson.

Hon torkar sig i ögonvrån.

– Det blev en hel del tårar under kvällen, framför allt under hyllningen till Börje Salming. Den var väldigt känslosam. Och sen när jag själv skulle gå upp så blev det krydda på moset, kan man väl säga.

Det brast?

– Ja, det gjorde det. Jag var nog lite mer chockad. Det är ett väldigt hedersfullt pris. Det tog mig. Det trodde jag inte när jag åkte upp till Stockholm i morse klockan fem, säger Kim Martin-Hasson.

Om du själv fått dela ut priset till tidernas bästa spelare – vem hade du valt?

– Maria Rooth och Erika Holst är där uppe! Så nån av dem, för de har varit med på hela resan. Längre än mig, till och med.

ANNONS

Och vem blir nästa stora stjärna inom svensk hockey?

– Maja Nylén Persson är superduktig, tycker jag! Sedan får jag säga Hanna Olsson. Jag ser henne dagligen i den egna verksamheten. Hon har alla verktyg! Sedan måste man ha lite flyt. Det ska funka, laget ska prestera med medaljer – för då minns man spelare på ett helt annat sätt, säger Kim Martin-Hasson.

Själv var hon med Damkronorna och tog både OS-silver och OS-brons under karriären.

LÄS MER:Minnet av Börjes kväll kommer att vara för evigt

LÄS MER:Se stjärnorna på Tidernas hockeygala

ANNONS