Frölunda vände och vann – efter stor dramatik mot Linköping

Underläge med 1–3 redan efter en period. Då sågade Roger Rönnberg sina spelare och lagets insats mot Linköping. Hur det slutade? Jo, med en övertidsseger för Frölunda efter att Joel Lundqvist skickat in segerpucken.
– Det här var oerhört viktigt för oss, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Det började inget vidare för Frölunda uppe i Saab Arena i Linköping. Den danske målvakten, Frederik Dichow som gjorde sin första start sedan 1 oktober tvingades kapitulera tre gånger om redan i den första perioden.

Det började när Linus Hultström kastade iväg pucken mot mål och den slank in.

Det fortsatte när Broc Little tappades bort helt av Tom Nilsson och avslutades när Christoffer Ehn satte dit trean för Linköping i boxplay. Dessförinnan hade dock Jere Innala reducerat efter en finfin framspelning av Ryan Lasch.

LÄS MER:Nicklas Lasu om framtiden i Frölunda: ”Alla vet ju redan ...”

Men ja.

Roger Rönnberg var fly förbannad efter den första perioden.

– Om du googlar lag som sitter kvar i bussen kommer det att dyka upp måna ansikten på mina spelare. Det går inte att spela hockey alls om man har den här närvaron ... jag skäms! Vi är riktigt dåliga, sa han til C More efter första 20.

ANNONS

När matchen väl var slut behövde Roger Rönnberg dock inte skämmas.

Snarare tvärtom.

– Jag är oerhört imponerad av hur killarna tar sig samman. Det är bland det svåraste man kan göra i ishockey och det är kul och väldigt välförtjänt. Vi hade ett bra snack både spelare och ledare efter första och vi alla var på samma sida. Vi var alldeles för dåliga, säger han.

En klassisk hårtork eller mer komma med konstruktiv kritik?

– Jag tror inte riktigt på hårtorken. Alla var redan så upprörda där och blir det bara känslostyrt blir det inte bra. Det gäller att vara konstruktiva och jag kände tidigt i början på andra att vi fick ett annat bett och spelade bättre.

Dramatisk avslutning – omdiskuterad utvisning

Det slutade som sagt bättre än det började för Frölunda och Roger Rönnberg. Mittenakten blev dock ingen höjdarperiod för något av lagen.

LÄS MER:Därför ville Max Friberg stanna i Frölunda: ”Känns som hemma”

I den tredje perioden blev det dock desto bättre fart. Först hittade Anthony Greco in med reduceringen och därefter fyllde Jacob Nilsson på och kvitterade när han slog till i powerplay.

Ett mål där domarna först på video såg att pucken faktiskt var inne.

Det målet tog matchen till en förlängning men precis när den tredje perioden var över hettade det till. Radan Lenc drog iväg ett skott efter periodsignalen på Marcus Högberg och Jesper Pettersson blev fly förbannad och delade ut den smäll på tjecken.

ANNONS

Domarna tvekade inte.

Utvisning och powerplay för Frölunda och då kom segermålet när Joel Lundqvist smög in framför kassen.

En seger som var välkommen för Roger Rönnberg. Särskilt med tanke på att laget den här säsongen åkt på flera förluster just i förlängning eller på straffar.

– Det är en otroligt stor skillnad i att vinna på övertid eller förlora. Det bygger ett självförtroende från det och jag tror att det ger killarna en annan tro på att man kan vinna jämna matcher. Det är oerhört viktigt för oss, säger Roger Rönnberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS