Frölunda utslaget ur CHL – föll mot spöket Rögle igen

Slutspelet i våras tog slut mot Rögle för Frölunda. Slutspelet i Champions Hockey League tog även det slut mot Rögle som vann med 8–3 efter de två semifinalerna. I matchen fick Anton Bengtsson lämna med ambulans efter en smäll mot huvudet.
– Det är inget jag vill vara med om igen, säger Johan Sundström efter krocken.

ANNONS
|

Rögle fortsätter att spöka mot Frölunda. Segern i den andra semifinalen i Champions Hockey League var deras 14:e (!) på de 16 senaste mötena lagen mellan och den nionde raka segern.

Mardrömssiffror för Frölunda, givetvis.

Mardrömsstart blev det även i Frölundaborg när Anton Bengtsson gav Rögle ledningen efter endast 32 sekunder med gästernas första skott på mål.

Ett par minuter senare krockade Johan Sundström med just Anton Bengtsson vid mittcirkeln och Rögle-spelaren blev liggandes på isen. Otäcka scener utspelade sig innan han rullades av på bår och lämnade med ambulans.

– Spelarna spelade för Anton idag. Det är tufft att se en lagkamrat lämna isen på det sättet ... våra tankar är med honom. Förhoppningsvis mår han bra, säger Rögle-tränaren Cam Abbott.

ANNONS

LÄS MER:Roger Rönnberg öppnar för förändringar: ”Kan inte stå med händerna i byxfickan”

Efter tacklingen skreks något från läktarhåll som fick Cam Abbott att reagera.

– Jag hade en ordväxling med någon som skrek något ... jag var också besviken på tacklingen. Han (Johan Sundström) borde ha en förståelse för vart han är på isen och den farten han har. Han har ett ansvar där och vi har inte de tacklingarna för att folk förstår ansvaret och inte tar de linjerna ute på isen. Jag är besviken på tacklingarna och att domarna valde att döma som de gjorde. Men det viktigaste är att Anton mår bra.

Vad har du fått höra?

– Att han mår okej efter förutsättningarna. Jag hoppas det fortsätter så.

Johan Sundström var givetvis tagen efteråt och var snabbt framme hos Anton Bengtsson när han rullades av isen. Efteråt berättar han om känslorna och sin syn på händelsen.

– Jag såg honom inte alls! Det kommer ett urspel och vi båda vill kliva in i banan och göra oss spelbara. Det går så fort, jag hinner inte reagera och vi ser inte varandra. Det är jätteolyckligt att det blir som det blir och det är inget jag vill vara med om igen, säger han och fortsätter:

– Det var otäckt men det är skönt att höra att han var talbar och under omständigheterna okej.

ANNONS

Kommer du ta kontakt med honom?

– Ja, givetvis.

LÄS MER:Simon Edvinssons bästa tips – så klarar du av tiden i karantän

Matchen fortsatte med att Dennis Everberg gjorde 2–0 och Ludvig Larsson 3–0 och där och då var semifinalserien över. För någon vändning var det aldrig tal om även om Frölunda reducerade genom Filip Johansson.

Istället slutade det som det brukar för Frölunda.

Med förlust mot Rögle.

LÄS MER:Frölunda HC måste ut och leta både målskytt och effektivitet

En förlust som sved.

– Det är en klassisk match mot Rögle. De är effektivare än oss och vassa i sitt omställningsspel. Vi jobbar hårt för våra lägen men Rögle är vassare, säger Joel Lundqvist och suckar.

Det känns inte direkt som ni hittat nyckeln mot Rögle?

– Det kan man inte säga när vi förlorar två semifinaler ... vi behöver spela bättre!

Varför har då Rögle så enkelt för Frölunda?

Frågan går till Cam Abbott.

– Jag vet inte om vi har lätt för Frölunda ... hemligheten? Vi har en ödmjukhet i gruppen där vi vet om deras styrkor och spelar på ett visst sätt för att neutralisera dessa. Vi spelade som vi ville med pucken och skapade våra chanser på vårt sätt och spelarna köpte det bra igen, säger han och fortsätter:

– Vi anpassar oss lite. Vi har en intelligent grupp här och det var en stabil insats av spelarna igen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS