Frölunda-stjärnorna kampanjar mot sexuella övergrepp

Frölunda-stjärnorna ställer sig bakom kampanjen ”Inte ensam, aldrig glömd” som startades av Erik Grönberg för att uppmärksamma övergrepp mot barn. – En självklarhet för oss att stötta den här kampanjen, säger Sebastian Stålberg.

ANNONS
|

Erik Grönberg fick själv stöd och mod att berätta om övergreppen efter att Patrik Sjöberg gick ut och skrev sin bok.

Han startade även kampanjen ”Inte ensam, aldrig glömd”. En kampanj där han vill uppmärksamma att tre barn i varje klass idag blir utsatta för sexuella övergrepp. Kampanjen har fått stort genomslag och flera kända personer har ställt sig bakom. Nu senast en trio från Frölunda Indians.

– Det är ett väldigt bra initiativ av Erik och det är fruktansvärda siffror man hår höra om. Det var en självklarhet att ställa upp bakom den här kampanjen, säger Sebastian Stålberg som stöttar kampanjen tillsammans med lagkamraterna Robin Figren och Mats Rosseli Olsen.

ANNONS

Stålberg fick ett samtal av Erik Grönberg och tvekade inte en sekund. Kort därefter fick spelarna sina tröjor som visar att de stöttar kampanjen.

– Det var en ”no-brainer” för oss. Självklart att ställa upp och jag hoppas det kan hjälpa någon. Det är viktigt att få ut det här budskapet i media, i sociala medier och visa för de som har drabbats att de inte är ensamma. Att det inte är deras fel, säger Stålberg.

ANNONS