Frölunda segrade efter otrolig vändning mot Luleå

Frölunda har hittat spelet igen. Tre mål i en galen sista period ger vinst – 4–3 mot Luleå!
– Jag gillar alltid mitt lag – men i dag blev jag nyförälskad i mitt lag, säger coach Roger Rönnberg.

|

Frölundas spel i fem mot fem är helt lysande i Coop Norrbotten Arena – och just det gör att laget vinner mot Luleå trots att spelare efter spelare förloras i utvisningsbåset.

Först så tar Joel Lundqvist ett matchstraff som ger hemmalaget från Norrbotten fem minuters numerärt överläge – och då får både Nils Lundkvist och Einar Emanuelsson göra 1–0 och 2–0 för Luleå.

Efter det vaknar Frölunda – och Max Friberg driver stenhårt mot mål. Returen petar Robin Alvarez in.

I det läget är det faktiskt FHC som driver matchen och skapar flest chanser.

Nicklas Lasu skjuter klockrent i stolpen, Christoffer Ehn bryter in mot ett fritt mål, Mats Rosseli Olsen har till och med öppet mål – men backen Erik Gustafsson slänger sig likt en fotbollsmålvakt och lyckas rädda målet från en kvitteringspuck.

En stund senare visar Anders Grönlund onödigt ut sig i en interference-situation – och då får spelgeniet Linus Klasen visa var för han är en av ligans bästa passningsläggare.

Han spelar fram Juhani Tyrväinen som bara kan raka in 3–1 bakom Niklas Rubin.

Men Frölunda ger inte upp.

Frölunda med osannolik vändning

I den tredje perioden får laget ett numerärt överläge – och då smäller det rejält. PP-spelet är både rörligt och fantasifullt och Mattias Norlinder hittar krysset bakom Joel Lassinantti i Luleås kasse.

3–2 där – och fortsatt hopp.

Nu har Frölunda det så önskade greppet om händelserna – och Theodor Niederbach, som kommit tillbaka från utlåning i Modo Hockey, sätter 3–3-kvitteringen i en kontring.

Strax därefter är vändningen fullbordad – när Max Friberg sätter 3–4 på passning från Patrik Carlsson.

Det är en helt osannolik vändning i Norrbotten.

Och något som Frölunda bara kunde drömma om efter inledningen …

– Vi är hårdare i dag än tidigare. Vi är taggigare. Det finns en fränhet i vårt spel som jag har saknat på sista tiden. Jag gillar alltid mitt lag – men i dag blev jag nyförälskad i mitt lag, säger Roger Rönnberg – som även passar på att erkänna att hans lag passar bättre mot en viss typ av motstånd.

– Vi är bättre när det är två lag som bjuder upp till dans på ett annat sätt – än att föra matcher ...

Var det här säsongens CHL-final? En match som likt 2019 vänder hela säsongen. Det finns likheter?

– Absolut! Det var en stark insats! Så här måste vi jobba i varje match, säger segerskytten Max Friberg.