Det började inget vidare för Frölunda – det slutade desto bättre när laget återtog serieledningen i SHL.

|

Frölunda var ett tag omöjliga att slå i Scandinavium. Inför torsdagens möte med Skellefteå var laget obesegrat i 13 raka hemmamatcher. En svit som tog slut där och då.

Efter mötet med Karlskrona under tisdagskvällen såg det ut att bli en ny svit för Frölunda då laget föll i andra raka hemmamatchen.

Något som inte hänt sedan 28 oktober 2014 då Frölunda förlorade först mot Örebro och sedan mot Färjestad efter förlängning.

Det började inte särskilt bra mot Karlskrona för Frölunda som gjorde en svag första period. Efter drygt åtta minuter kunde gästerna ta ledningen genom Mattias Guter som hittade in med pucken bakom Dan Bakala.

Carl Grundström var minuter senare nära att kvittera men Johan ”Honken” Holmqvist kunde tacka ribban för hjälpen där.

Roger Rönnberg såg minst sagt irriterad ut i slutet av den första perioden. Inte blev det bättre heller när Joel Kellman petade in 2–0 till Karlskrona med endast fem sekunder kvar av perioden.

– Jag tycker att vi har gjort det bra hittills. De började bra, men vi jobbade in oss i matchen. Det var väldigt skönt att se pucken gå in i mål idag. Jag tycker att jag börjar komma in i det mer och mer, säger Karlskronas Mattias Guter om den första perioden och sitt mål i C More.

I den andra perioden vaknade Frölunda desto bättre och hade flera heta målchanser utan att få hål på Johan Holmqvist som storspelade mot sitt gamla lag. ”Honken” spelade för Frölunda under 2008-2011 innan karriären fortsatte i Brynäs.

Men han skulle få kapitulera och det när Mats Rosseli Olsen petade in reduceringspucken. Ett riktigt viljemål av Rosseli Olsen, Lasu och Stålberg.

– Jag tycker inte att vi är där riktigt, men det är bättre i andra i alla fall. De är bra på att kontra och jag vet inte riktigt hur vi ska stoppa allt det, men vi får ta med oss den här perioden", säger Frölundas Mats Rosseli Olsen i C More.

Frölunda fick börja den tredje perioden i powerplay då Daniel Gunnarsson åkte ut i slutet av den andra perioden. Det skulle han ångra när Johan Sundström tog tag i pucken och snärtade dit kvitteringen bakom ”Honken”.

Roger Rönnberg brukar prata om vikten av att ha fyra kedjor som presterar. När ”stjärnorna” inte levererade för Frölunda fick slitvargarna göra det istället. Efter att Mats Rosseli Olsen reducerat kunde hans kedjekamrat Sebastian Stålberg bomba in ledningsmålet en bit in i den tredje perioden.

Med minuten kvar kunde Nicklas Lasu peta in 4–2 efter att Karlskrona plockat ut målvakten, vilket innebär attFrölunda kunde vinna och återta serieledningen från Växjö. Trots att Joel Kellman reducerade sent.

FRÖLUNDA-KARLSKRONA: 4-3

Mattias Guter 0-1 (8.11) Joel Kellman.

Joel Kellman 0-2 (19.55) Robin Gartner.

Mats Rosseli Olsen 1-2 (27:32) Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg.

Johan Sundström 2-2 (40:27) Henrik Tömmernes, Victor Olofsson.

Sebastian Stålberg 3-2 (46:01) Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen.

Nicklas Lasu 4-2 (58.51)

Joel Kellman 4-3 (59:47)