Frölunda körde över Djurgården – vann efter målfest

Djurgården sparkade Barry Smith. Det gav ingen vidare effekt utan Frölunda körde över Djurgården och vann med 5–2 i Scandinavium och befäster sin serieledning.

ANNONS
|

Barry Smith fick sparken efter en svag start på säsongen. Tre dagar senare kom Djurgården till Göteborg och Scandinavium och då var Roger Rönnberg extra motiverad.

LÄS MER:Göteborg-Stockholm: 8-2: ”Tur att man inte bor i Stockholm”

– Jag ville vinna extra mycket idag. Det är aldrig kul att en kollega slutar eller tvingas sluta. Jag gillar inte när lag och det är inget personligt mot just Djurgården ... men när en kollega tvingas sluta då tar det lite extra i mig. Jag ville vinna så att det inte gick att skriva att det var Barrys fel. Det tyckte jag var viktigt, säger han.

LÄS MER:Max Fribergs otäcka minuter – träffades av puck på struphuvudet

Vinna skulle han få göra.

För Filip Johansson gav Frölunda ledningen innan Jan Mursak utökade.

ANNONS

Djurgården skulle dock reducera när Filiph Engsund fick in pucken och domarna dömde mål. Trots att Matt Tomkins och målburen tacklades ur läge.

Ett mål som dock var korrekt dömt enligt regelboken.

Situationsrummets motivering till det godkända målet

"Efter videobedömning framgår det att målburen flyttades av försvarande spelare när anfallande spelare hade en omedelbar målchans och avlossade ett skott som hade gått i mål om målburen hade stått på sin ordinarie position. Därav, mål."

Den andra perioden var Frölundas kanske bästa för säsongen.

Det var total dominans.

Det började med att Ryan Lasch hittade rätt, Christian Folin fyllde på innan Ryan Lasch dök upp igen och satte dit 5–1.

Där och då var matchen över.

LÄS MER:Jagades av flera klubbar – nu gör Michael Spacek succé i Frölunda

Något som blev tydligt i den tredje perioden då Frölunda helt slog av på farten och bjöd Djurgården på en reducering. Det kunde dock ha blivit fler mål för bortalaget om inte Matt Tomkins varit vaken.

– Vi gör bara precis det vi behöver ... det har sett ut lite för mycket så om jag ska vara kritisk. Mot Timrå slutade vi spela i ledning och släppte på oss jättemycket chanser. Samma i Malmö och nu här ... det är ett lyxproblem att lära sig att spela på en ledning. Där har vi dock lite att jobba på men vi är ödmjuka. Djurgården är ett hårt skadedrabbat lag med lågt självförtroende, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER:Christian Folins brokiga resa från emballagesorteringen på Volvo – via NHL till Frölunda

Den där läxan?

Eller ja, lyxproblemet är något som spelarna i Frölunda håller med om.

ANNONS

– Vi har ju pratat om det i laget efter Malmö-matchen att hitta ett sätt att trycka på och dominera även fast vi leder med två kassar. Motståndarna ska inte få en chans att komma in i det igen. Där är de första bytena väldigt viktiga men vi lyckades inte fullt ut idag, säger Christian Folin.

Varför är det så svårt att spela på en ledning?

– Jag vet inte ... om jag hade haft svaret så hade vi ju gjort det bättre.

Det borde ju vara lättare att leda än att ligga under?

– Man tycker ju absolut det! Samtidigt börjar Djurgården chansa lite och vi kanske hamnar lite på hälarna. Det är små, små marginaler i hockeyn och det räcker inte att gå in lite halvhjärtat för då ligger pucken i egen kasse.

Segern för Frölunda gör att laget befäster sin serieledning och har återigen fått en skön start på säsongen. Något som dock brukar vara ett faktum för laget som lika ofta kroknat efter nyår.

– Vi får hoppas att det inte händer igen, säger Mats Rosseli Olsen och fortsätter:

– Men känslan nu är bra. Även fast vi har varit i ledning många år tidigare vid samma läge som du säger.

ANNONS
ANNONS