Frölunda illa ute i CHL – föll tungt mot Färjestad

Det ville sig inte mot Färjestad för Frölunda. De regerande mästarna blev överkörda i Karlstad och har nu en tuff uppförsbacke inför returen i Göteborg.
– Det var bedrövligt! Det var alldeles för dåligt, säger Simon Hjalmarsson.

ANNONS
|

Tio dagars spelledigt efter att landslagsspel väntat för flera av spelarna i SHL. Under den tiden passade Frölunda på att köra ett stenhårt miniträningsläger innan det blev lite ledig tid för att samla batterierna.

Färjestad verkade dock ha fyllt på desto mer i tanken.

För hemmalaget rivstartade rivalmötet och efter den första perioden uppe i Karlstad var det redan 3–0 på jumbotronen.

Marcus Nilsson satte första pucken, Victor Ejdsell fyllde på innan Daniel Viksten satte trean.

– Det var bedrövligt, dundrar Simon Hjalmarsson.

– Våra två första byten speglade första halvan av matchen. De får snurra runt i flera minuter i sträck i vår zon och stå helt fria framför mål. Sen bara fortsätter det på den vägen och vi blir väldigt yra när de bara åker omkring.

ANNONS

Vad är det som inte fungerar?

– Det verkade som att vi inte riktigt ville få ont idag. Som om det inte skulle kosta oss någonting. Förra året tyckte jag att det var vår styrka ... även när vi spelade dåligt i SHL så höjde vi oss i slutspelsmatcherna i CHL och taggade till och blev obekväma att möta. Nu var vi ett väldigt lätt lag att möta. Det är verkligen alldeles för dåligt det här.

Den där uppförsbacken skulle dock bli än större. För Per Åslund kunde sätta dit 4–0 i boxplay innan Victor Ejdsell slog till igen och Roger Rönnberg valde att byta ut Niklas Rubin och kasta in Johan Mattsson.

– Jag vet inte hur spelarna känner ... men vi spelar väldigt dåligt i egen zon. Vi är vimsiga och spelar med ett alldeles för stort avstånd till deras spelare, säger Roger Rönnberg.

Hade du kunnat göra något annorlunda?

– Jag kan göra massor av saker annorlunda. Framförallt handlar det om att vi måste vara bättre förberedda inför matchen.

Det skulle till slut bli hela 6–3 till Färjestad som har ett minst sagt gynnsamt utgångsläge inför returen i Göteborg om en vecka.

En retur där Frölunda måste hämta in tre puckar.

ANNONS

– Vi spelade upp oss lite i alla fall och gav oss själva känslan att det finns en chans att komma tillbaka. Det ser lite ljusare ut nu i alla fall. Det var skönt att vinna sista perioden och få med oss någonting hem igen, säger Simon Hjalmarsson och fortsätter:

– Sen är det tre mål som skiljer och på hemmaplan är vi starka. Allting kan hända i sådana här matcher. Får vi en likadan förstaperiod som Färjestad fick så är det kvitterat. Men den stora läxan blir att det krävs 60 minuter där vi är desperata från första stund.

Senast lagen möttes i Göteborg? Jo, då blev det 4–1 i Scandinavium.

– Gör vi ett likadant resultat igen blir det övertid. Färjestad kommer ha allt att förlora och vi har allt att vinna. Det viktigaste är dock att vi måste höja vår prestation, säger Roger Rönnberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS