Frölunda föll tungt efter sent avgörande

Bra spel, men förlust. 3–4 till Skellefteå AIK betyder att Frölunda HC just nu är ute från kvartsfinalplats.
– Det spelar ingen större roll! Oavsett om det blir play in eller direktplats så kommer vi att vara hungriga för att skapa nåt bra av det här, säger Christoffer Ehn, målskytt igen.

ANNONS
|

Den förre NHL-spelaren från Detroit Red Wings har haft en trögstartad säsong i Frölunda, men på slutet har Christoffer Ehn från Skara IK gått från klarhet till klarhet.

Mål mot HV71 i tisdags, mål mot Skellefteå AIK under torsdagen – och riktigt bra spel tillsammans med Patrik Carlsson och Johan Sundström.

Det tog bara 72 sekunder innan pucken låg bakom Arvid Söderblom i Skellefteås kasse.

Den Frölunda-fostrade målvakten lyckades inte rädda när Patrik Carlsson la ett riktigt läckert pass bakom ryggen – och Christoffer Ehn högg snabbt in ledningsmålet för hemmalaget i Scandinavium.

– En riktig drömstart! Jag hann knappt komma in på isen. De missade någon passning där och Patrik Carlsson fångar upp den snabbt. Jäkla bra spel av honom att höra att jag kommer bakom och får bak den perfekt. Så det var bara att vispa till den.

ANNONS

Och Frölundas första period var vass, en sån period laget måste göra för att matcha topplagen.

Tja, hela matchen var bra – men med 46 sekunder till 60 minuter så lyckades Frölunda ändå hitta ett sätta att förlora.

Oskar Nilsson styrde in 3–4 med kropp och arm på Joakim Lindströms skott – och kanske borde målet ha dömts bort för avsiktlig styrning.

– Det är ett jäkla tråkigt sätt att förlora matchen på – särskilt när vi känner att hela laget har det den där go-känslan framåt. Det är ju det som vi har sökt de sista veckorna! Att få det att klicka, säger Christoffer Ehn.

Den andra perioden var aningen sämre för Frölunda. Det slarvades en hel del, det gavs bort puckar och självförtroendet som fanns i den första perioden tycks ha försvunnit med stormen Evert.

Men med 26 sekunder till paus kunde Frölundas back Anders Grönlund sätta sitt fjärde mål för säsongen. Vackert? Nä, inte det minsta.

Men turliga mål räknas också – och det här skottet tog en båge över Arvid Söderblom och in i målet.

– Jag sköt på måfå, stenhårt, och om jag inte missminner mig så tror jag klubban gick av för han som skulle täcka pucken. Sen får den en konstig båge. Det är lite tur men vi behövde den studsen, säger Grönlund.

ANNONS

Men det hann bara gå en dryg minut i tredje perioden innan Skellefteå kvitterade. Jesper Frödén stack fram klubban i en kontring och då satt 2–2 i krysset bakom Johan Mattsson.

En stund senare fick SAIK ett numerärt överläge för en förseelse som ingen utom domarna ser – och då tog det tolv sekunder innan pucken hamnade i mål bakom Johan Mattsson.

2–3 – och uppförsbacke.

Men Sören Persson och Marcus Linde dömde en ny utvisning sekunder senare – och då kvitterade Frölundas Filip Johansson i samma spelform.

– Vi börjar få ett powerplay som ser bra ut – och vi gör mål i powerplay. Men vi har inte studsarna med oss i den tredje perioden – och det påverkar allas syn på den här matchen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

För SAIK hade visst en växel till och med 46 sekunder kvar satte Oskar Nilsson 3–4 – och avgjorde matchen.

Roger Rönnberg skrattar till efteråt. Han vet att hans lag gjort en bra insats – men inte fått med sig en endaste poäng.

– Det är tre situationer som studsar Skellefteås väg – och så många jäkla fler målchanser är det faktiskt inte i den tredje perioden. Däremot har vi ett gäng som kunde studsat annorlund. Det finns förluster som tär på ett självförtroende, förluster som skapar tvivlel. Vi har haft ett gäng såna. Men så finns det såna här förluster när du går av isen och är lite arg och revanschsugen och längtar efter nästa match. Vi känner att vi har en kunskap och en tro på det vi gör, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Christoffer Ehn håller med:

– Vi tar nya tag på lördag i Gävle – och jag lovar att Brynäs kommer att få åka!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS