Frölunda föll på nytt mot Timrå – tappar i tabellen

Frölunda föll på nytt på bortais. Efter förlusten mot Timrå är en placering topp-sex i farozonen då Leksand endast är tre poäng efter Frölunda. Med en match mindre spelad, dessutom.
– Vi visste det skulle bli tajt hela vägen in, säger Nicklas Lasu.

ANNONS
|

Det går inte riktigt Frölundas väg.

För redan innan skadorna kom som ett brev på posten hade tappen börjat att komma. Förlusterna likaså.

När sedan Pontus Johansson, Max Friberg, Ryan Lasch, Jacob Nilsson och Christian Folin saknas har det blivit lappa och laga i Frölunda.

Roger Rönnberg har fått gå ner i akademin och kalla in spelare efter spelare. Mot Timrå nick Noah Dower Nilsson göra sin debut. Dessutom fick David Edstrom sina första minuter då han endast satt och nötte bänk senast.

Han skulle även presentera sig.

För det var 17-åringen som nätade först och gav Frölunda ledningen efter att Lasse Johansson storspelat i den första perioden. Därefter var det roliga över för Frölunda.

ANNONS

Sebastian Hartmann kvitterade och Olli Palola dundrade in ledningsmålet.

I slutminuterna av matchen kunde Erik Walli-Walterholm lyfta in 3–1 i tom kasse och Timrå tog fjärde raka segern mot Frölunda

– Det är ännu en match där det kändes som att vi hade kunnat vara lite noggrannare och lite skarpare. Det är tråkigt att gå in i ett break med en torsk. Det är lite för slarvigt de målen vi släpper in. Vi får kämpa mycket för våra mål men sedan blir det för enkelt. Vi måste vara mer noggranna och fokuserade när vi väl är därute, säger Nicklas Lasu.

Roger Rönnberg om misstagen:

– Vi har flera nya kedjor som ska spelas ihop. Det blir lätt så och det här laget behöver spelas ihop. De lagen vi möter är ihopspelade och det blir lite små misstag här och där. Det är som sagt inget konstigt i sig, säger han.

En förlust som sved för Frölunda. För Timrå är laget som jagar närmast bakom och är nu endast en poäng efter med en match mindre spelad.

Vad som gjorde det än värre för laget från Göteborg är att Leksand vände och vann sent mot Örebro. Vilket gör att laget från Dalarna är tre poäng efter Frölunda.

ANNONS

Det är med andra ord endast tre poäng ner till en sjundeplats och play in för Roger Rönnberg och hans spelare.

– Det är otroligt jämt. Det har det varit de senaste åren också så det är inget nytt i sig. Vi visste att det skulle bli tajt hela vägen in. Nu får vi ladda batterierna och sedan göra ett bra avslut på de matcherna som är kvar av grundserien, säger Nicklas Lasu.

Rönnbergs besvikelse: ”Lider med killarna”

Roger Rönnberg var besviken efteråt.

Besviken att det inte blev seger.

– Det är surt att vi inte får vinna den här ... jag lider med killarna, säger han.

Därefter gick han över till att hylla alla de juniorer som nu fått chansen efter skadorna. Spelare som Albin Sundin, Noah Dower Nilsson, Isac Born, David Edstrom och Otto Stenberg.

– Jag är stolt över deras insats. Om vi hade petat in någon mer puck för vi hade några bra lägen då hade jag suttit här och varit rasande nöjd över laget och insatsen. Nu är det istället lite dystert, säger han och fortsätter:

– För jag tycker verkligen de unga spelarna gör det väldigt bra.

Hur mycket har alla de här skadorna påverkat er?

– Det är klart att det är en utmaning. Samtidigt vill jag och alla andra att vi ska klara av den utmaningen ännu bättre än vad vi har gjort. Det är svårt när man har spelare som inte spelat i ligan som kommer in och ska klara av det. Men de unga gör det verkligen fantastiskt bra och vi får fortsätta jobba på och utveckla de här killarna i raketfart.

ANNONS

LÄS MER:Ryan Lasch om svaga formen

LÄS MER:Andreas Borgman berättar själv – därför lämnar han Frölunda

LÄS MER:Frölundas jättesatsning vid Slottsskogen – värd hundratals miljoner

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS