Frölunda bjöd på jättevändning mot Växjö

Frölunda hade skjutit två skott på halva matchen och låg under med 0–2 mot Växjö. Det slutade dock med en seger – när Frölunda gjorde fem (!) raka mål och vann mot Växjö.
– Publiken bär fram oss i tredje, säger Christian Folin som visade vägen med första målet.

ANNONS
|

Publiken i Scandinavium hade inte mycket att jubla för under de första två perioderna när Växjö var klart bättre än ett Frölunda som hade det tufft. För efter halva matchen hade Frölunda endast två skott på mål.

Dessutom hade Växjö gjort både 1–0 och 2–0 genom Emil Forslund och Olle Lycksell.

Men i den tredje perioden hände något.

För Christian Folin hittade rätt direkt och av bara farten kom även kvitteringen genom Jan Mursak. Därefter fyllde Anders Grönlund på och satte dit ledningsmålet för Frölunda innan Mats Rosseli Olsen dök upp två gånger om.

LÄS MER:Därför spelar Ryan Lasch med Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu

Från 0–2 till 5–2 på en period.

ANNONS

Ja, det var det ingen i Scandinavium som hade förutspått.

– Vad är det som hände? Ja, det är svårt att svara på, säger Sam Hallam och ser konfunderat ut.

Roger Rönnberg hittade dock en förklaring.

Om än en ganska oväntad sådan.

– Jag har köpt sommarställe i Kungshamn och det är så härligt tjurigt folk i Sotenäs kommun. Alla är stenhuggare eller fiskare. Att vara stenhuggare är ett av de tuffaste jobben. Du sätter kilar och hugger och hugger och ingenting händer tills allt händer på en gång. Det är precis så den här matchen var, säger han.

LÄS MER:Alla älskar Lucas Raymond i Detroit Red Wings

För spelarna var det lika svårt att försöka förklara hur det kunde svänga som det gjorde. Även om Christian Folin och Mats Rosseli Olsen gjorde sina försök.

– Det är många som kliver fram och rycker upp sig. Efter att vi gjort målet är det en fantastisk stämning och publiken bär fram oss i tredje och är en stor anledning till att vi vinner det här. Vi var inte nöjda över hur det såg ut men vi vet också att vi har många killar som kan avgöra matcherna. Det ser man verkligen nu, säger Christian Folin.

– Man gör inte alltid perfekta matcher ... vi vet ju dock att man ofta måste göra mer än två mål för att vinna och vi trodde på det inför sista. Alla visade vilja och styrka och reagerade bra och insåg att vi kunde vinna det här. Det var ingen tvekan i tredje. Det var dåligt i de två första perioderna men det räckte med en bra idag, säger Mats Rosseli Olsen.

ANNONS

LÄS MER:Så ska Frölundas Elmer Söderblom göra samma resa som Lucas Raymond

Att Christian Folin skulle göra första målet var ganska oväntat sett till vilka som klivit fram tidigare under säsongen. Att Mats Rosseli Olsen som stod på noll fullträffar inför mötet med Växjö skulle göra två.

Ja, det var än mer oväntat.

Men efteråt var norrmannen ändå gladare än vanligt.

– Så länge som vi spelar bra som lag och leder serien betyder det där inte allt för mig. Ni vet hur det är med mig och sådana spelare som jag är. Visst, det är alltid skönt för känslan att göra mål och det är roligt. Det gör det lite roligare att gå till jobbet, säger han.

Du blir ändå lite gladare av att göra mål?

– Ja, så är det för alla. Ingen spelar ju och försöker att inte göra mål. Det är skönt att se att puckarna gick in. Jag har varit med om flera lägen där det varit nära och blivit bortdömt och sådär så det var skönt att den gick in.

LÄS MER:Sportcheferna avslöjar – spelet bakom Frölundas truppbygge

Det sista målet gjorde han i tom kasse och jublet i Scandinavium var enormt hos de 12 044 på läktarna som insåg att matchen var över i samma sekund som pucken passerade mållinjen.

– Det är svårt att förklara känslan där ... man måste ha upplevt det för att förstå! Men det är både lättnad och glädje och du vet att nu klarar vi av det här. Det är ju inte alltid men väldigt ofta vinner du ju när du gör mål i tom kasse, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Frölundas fystränare ”Jag är ingen Joe Labero”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS