Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frida Axell lämnar Göteborg HC för Luleå

Frida Axell har i Göteborg HC växt till en landslagsmålvakt. Nu lämnar hon klubben för svenska mästarna Luleå.
– Det är en bra klubb med bra förutsättningen, ett bra sätt att utvecklas, säger Axell i en intervju på klubbens hemsida.

Göteborg HC har de senaste säsongerna kämpat för sin överlevnad i SDHL. En som utvecklats i den tuffa miljön är målvakten Frida Axell, som fått många skott att hantera varje match.

– Visst kan det suga ibland men som målvakt är det kul att få så mycket skott på sig och man utvecklas jättemycket, har hon tidigare sagt till GP.

I höstas fick 20-åringen för första gången en plats i Damkronorna.

LÄS MER: Landslagsmålvakten Frida Axell om omtumlande säsongen i Göteborg HC

Nu står det klart att Axell lämnar GHC och fortsätter utvecklingen på annat håll, nämligen hos svenska mästarna Luleå HF/MSSK.

– Det känns jättebra och jag ser fram emot nästa säsong. Jag vill testa på något nytt och det är en bra klubb med bra förutsättningen, ett bra sätt att utvecklas, säger Axell i en intervju på klubbens hemsida.

Blir lagkamrat med Sara Grahn

Kontraktet med Luleå är skrivet på 2+1 år och i norr blir Frida Axell klubbkamrat med rutinerade landslagsmålvakten Sara Grahn.

– Man har stor respekt för henne och hon har bra erfarenheter, så jag tänker att jag ska ta lärdom av henne.

Nästa vinter är det OS i Kina (ett mästerskap som Sverige ska försöka kvala in till senare i år i just Luleå) och Axell är en av målvakterna som kämpar om en plats i truppen, något som funnit i bakhuvudet i beslutet om klubbyte.

– Det är klart man har tänkt på det lite men det ska bara bli roligt att köra här och utvecklas, säger Frida Axell.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.