Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Frölundas snart kontraktslösa hittade målet

Både Patrik Carlsson och Mats Rosseli Olsen sitter med utgående kontrakt i Frölunda. Så hur imponerar duon på ledningen?
Med mål, förstås.
Och Frölunda vann enkelt – 6–3 mot Örebro.
– Både Mats och Patrik vet hur gärna jag vill att sportchef Fredrik Sjöström ska förlänga deras kontrakt, säger tränare Roger Rönnberg.

Mats Rosseli Olsen har, precis som kapten Joel Lundqvist, varit med och vunnit alla titlar som Frölunda HC tagit under perioden med Roger Rönnberg som tränare.

Ovärderlig i boxplay, en slitvarg över hela banan.

Och under säsong nio i klubben har norrmannen också börjat leverera mål.

Mot Örebro HK sköt han säsongens sjätte mål och har numera tretton matcher på sig att slå det personliga rekordet på sju mål.

– Hur mycket han betyder för laget? Vill du har det i procent eller i kilo? I procent betyder han 72 procent och i kilo betyder han ungefär 234, skämtar Roger Rönnberg – som dock fått se norrmannen prestera sin kanske bästa hockey på nio säsonger.

Målet kom i numerärt underläge, när Max Friberg frispelade Rosseli Olsen. Norrmannen skickade in 0–1 med ett distinkt avslut på norske målvakten Jonas Arntzens klubbsida.

– Det är nästan så att jag hinner tänka lite för mycket! Jag blir ren så länge. Men jag vet att Arntzen håller klubban i andra handen, så jag skulle skjuta på den sidan. Det var planen, förklarar Rosseli Olsen efteråt.

Senare i år går norrmannens kontrakt ut – och sportchef Fredrik Sjöström har garanterat ett kontraktsförslag redo för påskrift.

– Vi pratar mycket om att vi vill få spelarna mot personbästa hela tiden. Jag tycker att Mats är en av dem i årets lag som är på väg emot en sån säsong, berömmer Roger Rönnberg.

Vad gör Rosseli Olsen så bra just den här säsongen?

– Det är att han orkar driva sin personlig utveckling – varje dag ut och dag in. Han är en av de spelare som tränar hårdast med individuell träning – och är aldrig nånsin nöjd eller lutar sig tillbaka. Han driver sin egen utveckling på ett fantastiskt sätt, säger Rönnberg.

Själv säger Rosseli Olsen så här – om nytt kontrakt:

– Jag vill stanna i Frölunda. Men frågor om kontraktssituationen är inget som jag kan svara på eller styra över ...

”Purre” gav – och tog!

Örebro HK hann dock kvittera i första perioden, sedan Patrik ”Purre” Carlsson inte fått bort pucken ur egen zon.

Men just 33-åringen från Kungälv skulle ta revansch i den andra perioden. Carlsson har också ett utgående kontrakt – och även han vill imponera på sportchef Fredrik Sjöström och coach Roger Rönnberg.

I ett riktigt bra numerärt överläge, där Johan Sundström tagit handskadade Jan Muršaks plats, så flyttade Frölunda pucken i ett rasande tempo.

Raymond lirade fram Carlsson – som skickade upp pucken i krysset bakom Jonas Arntzen.

Målet innebar inte bara nummer tolv för säsongen – utan även mål nummer 100 för ”Purre” i SHL.

– Det var kul! Jag visste att det var runt där nånstans – men inte att jag stod på 99 mål, säger målskytten.

Sundström gav – och tog!

I den tredje perioden gav Johan Sundström bort pucken – och Rodrigo Abols sköt ett slagskott direkt i krysset. Kvitterat, 2–2.

Men sedan hände något ovanligt med Frölunda-mått mätt.

Laget petade in tre mål – på bara tre minuter och 25 sekunder.

Först kom backen Jonathan Sigalet fri – och prickade in 2–3 på en målskytts sätt. Därefter var det Elmer Söderblom som snärtade in 2–4 i krysset, innan Johan Sundström kunde styra in 2–5.

Det var centerns första mål sedan den 14 oktober – och Frölunda hade hittat mål, grepp och lukt av tre poäng.

När Robin Alvarez satte 2–6 på passning från stekhete Mats Rosseli Olsen var matchen avgjord – även om Borna Rendulic reducerade till 3–6 bara sekunder efter Frölundas sjätte mål.

I slutet av matchen urartade det en del – med matchstraff för både Johan Sundström och Kristian Näkyvä efter en fight och tre andra slagsmål som gav dubbelutvisningar.

Men det Roger Rönnberg minns är Patrik Carlssons offensiva tackling i tredje perioden.

– Herregud! Såg du den?! Det är en del av matchen som jag kommer att somna till innan jag stänger ögonlocken i kväll. Det var fantastiskt! Sportchef Sjöström och Patrik vet också hur gärna jag vill ha kvar honom ...

LÄS MER: Tio månader efter misstänkt corona – Joel Mustonen kämpar för att ta sig tillbaka

LÄS MER: Frölunda kan värva spets – om priset är rätt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.