Frölundas snart kontraktslösa hittade målet

Både Patrik Carlsson och Mats Rosseli Olsen sitter med utgående kontrakt i Frölunda. Så hur imponerar duon på ledningen? Med mål, förstås. Och Frölunda vann enkelt – 6–3 mot Örebro.
– Både Mats och Patrik vet hur gärna jag vill att sportchef Fredrik Sjöström ska förlänga deras kontrakt, säger tränare Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Mats Rosseli Olsen har, precis som kapten Joel Lundqvist, varit med och vunnit alla titlar som Frölunda HC tagit under perioden med Roger Rönnberg som tränare.

Ovärderlig i boxplay, en slitvarg över hela banan.

Och under säsong nio i klubben har norrmannen också börjat leverera mål.

Mot Örebro HK sköt han säsongens sjätte mål och har numera tretton matcher på sig att slå det personliga rekordet på sju mål.

– Hur mycket han betyder för laget? Vill du har det i procent eller i kilo? I procent betyder han 72 procent och i kilo betyder han ungefär 234, skämtar Roger Rönnberg – som dock fått se norrmannen prestera sin kanske bästa hockey på nio säsonger.

ANNONS

Målet kom i numerärt underläge, när Max Friberg frispelade Rosseli Olsen. Norrmannen skickade in 0–1 med ett distinkt avslut på norske målvakten Jonas Arntzens klubbsida.

– Det är nästan så att jag hinner tänka lite för mycket! Jag blir ren så länge. Men jag vet att Arntzen håller klubban i andra handen, så jag skulle skjuta på den sidan. Det var planen, förklarar Rosseli Olsen efteråt.

Senare i år går norrmannens kontrakt ut – och sportchef Fredrik Sjöström har garanterat ett kontraktsförslag redo för påskrift.

– Vi pratar mycket om att vi vill få spelarna mot personbästa hela tiden. Jag tycker att Mats är en av dem i årets lag som är på väg emot en sån säsong, berömmer Roger Rönnberg.

Vad gör Rosseli Olsen så bra just den här säsongen?

– Det är att han orkar driva sin personlig utveckling – varje dag ut och dag in. Han är en av de spelare som tränar hårdast med individuell träning – och är aldrig nånsin nöjd eller lutar sig tillbaka. Han driver sin egen utveckling på ett fantastiskt sätt, säger Rönnberg.

Själv säger Rosseli Olsen så här – om nytt kontrakt:

– Jag vill stanna i Frölunda. Men frågor om kontraktssituationen är inget som jag kan svara på eller styra över ...

ANNONS

”Purre” gav – och tog!

Örebro HK hann dock kvittera i första perioden, sedan Patrik ”Purre” Carlsson inte fått bort pucken ur egen zon.

Men just 33-åringen från Kungälv skulle ta revansch i den andra perioden. Carlsson har också ett utgående kontrakt – och även han vill imponera på sportchef Fredrik Sjöström och coach Roger Rönnberg.

I ett riktigt bra numerärt överläge, där Johan Sundström tagit handskadade Jan Muršaks plats, så flyttade Frölunda pucken i ett rasande tempo.

Raymond lirade fram Carlsson – som skickade upp pucken i krysset bakom Jonas Arntzen.

Målet innebar inte bara nummer tolv för säsongen – utan även mål nummer 100 för ”Purre” i SHL.

– Det var kul! Jag visste att det var runt där nånstans – men inte att jag stod på 99 mål, säger målskytten.

Sundström gav – och tog!

I den tredje perioden gav Johan Sundström bort pucken – och Rodrigo Abols sköt ett slagskott direkt i krysset. Kvitterat, 2–2.

Men sedan hände något ovanligt med Frölunda-mått mätt.

Laget petade in tre mål – på bara tre minuter och 25 sekunder.

Först kom backen Jonathan Sigalet fri – och prickade in 2–3 på en målskytts sätt. Därefter var det Elmer Söderblom som snärtade in 2–4 i krysset, innan Johan Sundström kunde styra in 2–5.

ANNONS

Det var centerns första mål sedan den 14 oktober – och Frölunda hade hittat mål, grepp och lukt av tre poäng.

När Robin Alvarez satte 2–6 på passning från stekhete Mats Rosseli Olsen var matchen avgjord – även om Borna Rendulic reducerade till 3–6 bara sekunder efter Frölundas sjätte mål.

I slutet av matchen urartade det en del – med matchstraff för både Johan Sundström och Kristian Näkyvä efter en fight och tre andra slagsmål som gav dubbelutvisningar.

Men det Roger Rönnberg minns är Patrik Carlssons offensiva tackling i tredje perioden.

– Herregud! Såg du den?! Det är en del av matchen som jag kommer att somna till innan jag stänger ögonlocken i kväll. Det var fantastiskt! Sportchef Sjöström och Patrik vet också hur gärna jag vill ha kvar honom ...

LÄS MER:Tio månader efter misstänkt corona – Joel Mustonen kämpar för att ta sig tillbaka

LÄS MER:Frölunda kan värva spets – om priset är rätt

ANNONS