Frölundas drömstart på semin – vann grinigt möte

Luleå hade hemmafördelen i semifinalserien mot Luleå och fick en drömstart. Då vaknade Frölunda och vände på steken och snodde en seger direkt uppe i Luleå.
– Det var en bra start det här, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

På de fyra mötena i grundserien den här säsongen hade Luleå 3–1 i matcher mot Frölunda. Var det måhända något som skulle ge en fingervisning även när semifinalserien drog igång uppe i Coop Norrbotten Arena?

Eller skulle Frölunda göra som man gjort i slutspelen mot Luleå under Roger Rönnbergs ledning och vinna?

Det blev det sistnämnda.

Även om det började sisådär för Frölunda.

För när Stefan Elliott skickade in en motståndare över Matt Tomkins var det 1–0 när Sami Lepistö tog vara på tillfället.

Men Frölunda kom tillbaka.

Patrik Carlsson kvitterade och Theodor Niederbach satte även ledningspucken.

En ledning som Frölunda aldrig släppte.

ANNONS

Istället utökade Joel Lundqvist till 3–1 innan Julius Honka reducerade. Där och då var det lite nerv igen men när Elmer Söderblom klev fram var uppförsbacken tuff för Luleå. En uppförsbacke som blev än brantare när Filip Johansson satte Frölundas femte för kvällen.

Julius Honka skulle kliva fram igen.

Men Jan Mursak satte 6–3 i tom kasse och det blev aldrig särskilt nervöst för Frölunda som snodde en seger direkt uppe i Luleå och nu leder med 1–0 i matcher.

Ett mycket bättre påskfirande gick inte att få för Frölunda.

– Det blir inte mycket påskfirande här inte! Det är hockey, hockey och hockey. Det kanske blir ett ägg till frukost i alla fall, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Resultatet idag är bra. Vi gör sex mål på Luleå som är väldigt försvarsstarka och det är givetvis jättebra. Samtidigt kan vi spela ännu bättre och det är något vi vill jobba mot med ständiga förbättringar. Det är en ny match snart och då ska vi ta ytterligare steg.

Det låter som du aldrig kommer få uppleva den där perfekta matchen du tjatat om i nio år?

– Säg inte så ... jag fortsätter att leta!

En som inte behöver leta efter formen längre är Joel Lundqvist. För veteranen har sakta men säkert växlat upp under slutspelet och mot Luleå gjorde han sin bästa insats såhär långt.

ANNONS

– Jag tycker det kändes bra. Jag är rejäl i mitt spel, tekade bra och hade mina lägen. Jag är ganska nöjd med matchen på så sätt. Det var en bra start det här, säger han.

Fullträffen innebar även ett rekord.

För nu är Joel Lundqvist äldste målskytt i ett SM-slutspel någonsin.

– Det hade jag inte koll på innan Petter (Rönnqvist, expert i C More) sa det men jag blir ju ständigt påmind om min ålder ... det är vad det är!

Du har ju chansen att förbättra det där rekordet i alla fall?

– Ja, det ska jag göra! Jag är inte klar ännu!

En nyckel för Frölunda under slutspelet och avslutningen på grundserien är att man hittat en helt annan trygghet i spelet och gruppen. En motgång blir inte längre lika kostsam som den blev under delar av grundserien.

– Det är det jag är mest imponerad över med laget. Att killarna kommer tillbaka under matcherna och det visade vi mot Växjö och gör det nu också. Killarna i laget har jobbat bra med det inre ledarskapet och får de yngre med på tåget, säger Roger Rönnberg.

Det där inre ledarskapet?

Jo, det börjar givetvis med Joel Lundqvist.

ANNONS

– Det är mycket klyschor nu men det handlar om att vara i nuet och lära sig av saker och ting i matcherna snabbt. Det är en ny match snart igen och vi måste nollställa allt nu och sedan trampa på gasen igen, säger han.

LÄS MER:Slutspelspanelen: ”I så fall får vi final i Scandinavium”

LÄS MER:Klassikern som håller på att dö ut – vart tog slutspelsskäggen vägen?

LÄS MER:Så startade bråket mellan Nicklas Lasu och Juhani Tyrväinen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS