Frölunda utklassade av Rögle – måste slå historia för att ta sig vidare

0-4. 2-5. 0-5. Det är en resultatrad som Frölunda är allt annat än nöjda med. En till förlust och det är tidig semester som gäller och en rejäl missräkning för klubben.
– Vi har gett Rögle en för enkel resa, säger Nicklas Lasu.

ANNONS
|

Två inledande förluster i Ängelholm var tufft för Frölunda.

Utgångsläget i kvartsfinalserien mot Rögle skulle bli än tuffare under tisdagskvällen när gästerna kom till Göteborg och körde över Frölunda.

Resultattavlan talade sitt tydliga språk.

0-5.

– Vi sätter oss i den situationen, säger Simon Hjalmarsson och suckar.

– Vi förlorar närkamper och de slår in returer och får ett överläge och vi får jobba i en rejäl uppförsbacke igen. Det är dåligt framför båda målen och det måste bli bättre. Så enkelt är det.

LÄS MER:Expertens hårda dom om Frölunda – och oväntade lösning

För ja, redan efter den första perioden är det 0-3 till Rögle efter att Mattias Sjögren, Olli Palola och Dennis Everberg kunnat överlista Johan Mattsson.

ANNONS

Efter att Dennis Everberg fick jubla fick Johan Mattsson lämna över kassen till Niklas Rubin.

Men det stoppade inte gästerna.

För i andra satte Adam Edström pucken till 4-0 innan Daniel Zaar fastställde slutresultatet till 5-0.

– Det här var inte bra, säger Simon Hjalmarsson.

Vad talar för att ni ska gå vidare?

– Det är inget snack om att Rögle varit bättre i tre matcher. Inget snack där. De har vunnit kamper och haft en högre fart än vad vi har haft. Men det är fortfarande först till fyra och det är det enda vi ser som positivt för vi har chansen fortfarande.

LÄS MER:Mustonens sköna comeback – efter fyra månaders frånvaro

Även om hoppet lever för spelarna i Frölunda så är det ett blytungt läge. För sedan slutspelsserierna övergick till sju matcher istället för fem till säsongen 2002/2003 har inget lag lyckats vända ett underläge med 0-3 i matcher.

– Vi kommer aldrig att ge upp. Vi behöver vinna en match, vi behöver vinna en period, vi behöver göra det första målet, vi behöver komma upp i de tre gjorda målen, vi behöver göra en bättre hockeymatch. Det är det vi behöver göra – och det är vi brutalt medvetna om. Sedan kan vi inte fundera på konsekvenserna av vinst eller förlust, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

ANNONS

– Vårt anfallsspel är väldigt uddlöst. Vi vägrar att ta skott och sättet som Rögle tar ledningen på är ett bra exempel på vad man behöver göra i sådana här matcher. Man måste ta varje läge för att sitta dit första pucken. Nu får Rögle återigen ta ledningen och kan spela på det. Det är både tufft och sjukt frustrerande.

LÄS MER:Johan Mattssons sista strid för Frölunda

Även om utgångsläget ser tufft ut och att det är vinna eller försvinna redan på onsdagen i Scandinavium för spelare och ledare i Frölunda så lever som sagt hoppet fortfarande.

Det är det som spelarna, gång på gång, måste intala sig för annars tar säsongen slut bra mycket tidigare än vad klubben hade räknat med.

– Vi har fortfarande chansen! Det är frustrerande att släppa in 3-0 redan efter den första perioden. Det är sjukt frustrerande. Men det är inte slut. Inte ännu, säger Nicklas Lasu.

Ni har inte gett upp?

– Verkligen inte.

ANNONS