Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frölunda-tränarens hjärta stannade – då köpte frun hus i Göteborg

Anders Burström hade precis skrivit på för Frölunda våren 2020 – men tvingades till en komplicerad hjärtoperation innan flytten. Under tiden han låg nedsövd klippte frun Anna till.
– Haha, när jag vaknade hade vi faktiskt köpt hus i Göteborg, säger Burström till Piteå-Tidningen.

Det var i april 2020 som den något bisarra historien utspelade sig.

Anders Burström, 45, hade fått ett erbjudande från sin tidigare tränare Roger Rönnberg om att ansluta till tränarstaben i Frölunda.

LÄS MER: Anders Burström ny assisterande tränare i Frölunda

Men innan flytten gick till Göteborg så var han tvungen att genomgå en hjärtoperation på grund av ett läckage på en hjärtklaff.

Ett komplicerat ingrepp som innebar att läkarna behövde stanna hans hjärta i 90 minuter, och som innebar att han blev liggandes i respirator i flera timmar.

– Jag visste att någon gång under min livstid skulle jag behöva operera mig. Tre år efter att man först upptäckte felet hade det förändrats från måttligt till betydande och då bestämde läkarna att det var dags att åka till Umeå och få det gjort. Det var mitt under pandemin vilket kändes halvläskigt, säger han till Piteå-Tidningen.

Den assisterade tränaren berättar vidare för Piteå-Tidningen om vad som hände under tiden han låg nedsövd.

– Haha, när jag vaknade hade vi faktiskt köpt hus i Göteborg. Min fru förhandlade klart budgivningen när jag låg nersövd. En sjuk historia, säger Burström och garvar.

LÄS MER: Anders Burström om nattliga eskapaderna: "Jag skrämde livet ur Roger Rönnberg"

”Min fru Anna har dragit ett hästlass”

I efterhand medger Burström att det kanske blev lite för mycket påfrestningar under en intensiv period i fjol, och att han hade problem i närmare ett halvår efteråt.

– Från att skriva på för Frölunda till att sälja huset, flytta med familjen och så en hjärtoperation på det. Allt gick i ett rasande tempo. Man kanske skulle ha spridit ut det lite grann, men ibland sker saker i livet som man inte kan påverka. Jag är grymt tacksam att allt gått så bra. Min fru Anna har dragit ett hästlass i denna process, säger han till Piteå-tidningen.

LÄS MER: Så här vill designern att Frölundas nya logo ska se ut

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.