Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölunda-stjärnan efter förlusten: ”Vi är för mesiga"

Frölunda föll tungt på hemmais i Scandinavium. Efter matchen var backstjärnan Henrik Tömmernes kritisk. – Vi är för mesiga helt enkelt, säger han.

Första SM-finalen på tio år på hemmaplan för Frölunda efter att Skellefteå straffat hemmalaget för deras misstag. En som tappade pucken flera gånger själv var Henrik Tömmernes.

– Vi har väldigt många lägen men får inte dit den. Hade vi gjort 1-0 i första innan de får dit sitt mål så hade det blivit en annorlunda match men nu blev det som det blev. Det är bara att blicka framåt, säger han.

Varför får ni inte in pucken?

– I vissa stunder kommer vi in riktigt bra, rakt på och alla störtar in framför mål. Vissa gånger är vi för mesiga helt enkelt. Vi måste in i hettan.

Misstagen då?

– Vi tappar puckar, blir för heta och det är något vi måste städa bort till nästa match. Vi kanske blir lite för heta i vissa lägen.

Trots förlusten och 1-1 i matcher är Henrik Tömmernes positiv – backen som styr lagets spel i powerplay.

– Vi för matcherna, det var lite jämnare däruppe. Vi får titta lite på detaljer men jag tycker vi har bra fart och skapar mycket. Vi ska inte deppa för mycket, säger han och får medhåll av Nicklas Lasu.

– Vi måste in med pucken på mål när vi har mycket folk där. Sen visste vi att detta skulle bli en lång serie. Men det är väldigt jämnt mellan oss, det är känslan som jag har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.