Frölunda nollat i första kvartsfinalen mot Rögle

Det är nära, men ändå inte. Och när Frölunda släpper in mål i numerärt överläge så gör Rögle BK mål när laget får chansen i samma spelform. Det är den stora skillnaden i första kvartsfinalen – som Rögle vinner klart med 4–0.

ANNONS
|

Det är ett spelsuget Rögle BK som tar emot i Catena Arena, som omvandlats till en restaurang modell större. Det betyder att det är en hel del folk på plats – och de får se ett hemmalag med fart, fantasi och finurligt passningsspel.

Men Johan Mattsson spelar bra i Frölundas mål och håller målet borta från påhälsning under första 20.

Fast Frölunda får också två numerära överlägen – och skapar knappt nånting. Närmast är det när Theodor Niederbach spelar fram Robin Alvarez med fart, men Christoffer Rifalk klarar avslutet.

– Vi har massor med chanser att skjuta mot mål! I vårt första PP vinner en situation där Jan Muršak har pucken, kliver in och har fritt skottfält ... jag ser från båset att hela bortre krysset är ledigt – och han väljer att inte skjuta! Det är de situationerna som jag saknar, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Är det fortfarande självförtroendet och grundserien som spökar i att ni skjuter så lite?

– Just nu skiter jag i vilket. Vi måste få puckarna på mål, säger Roger Rönnberg.

Frölunda släpper in mål – med en man mer

Men det är inte förrän Frölunda får ett numerärt överläge i den andra perioden som nollan spräcks i den här kvartsfinalen. Och det är Rögle som blixtanfaller – med en man mindre. Backen Erland Lesund hittar fram till Brady Ferguson, som förlänger till Taylor Matson. Det slutar med en puck upp i krysset!

Och när Joel Lundqvist därefter får en märklig utvisning för interference … ja, då skjuter Kullavikskillen Simon Ryfors in 2–0 för hemmalaget. Segt värre, när Frölunda faktiskt spelat upp sig – och är på gång …

– Rögle är lite bättre. Så är det. Vi måste vara rejälare, starkare med puck och det blir mycket in och ut ur anfallszon. Sen är det klart att powerplay skiljer en del, de hänger en och vi får inte dit den, säger kapten Joel Lundqvist.

Rögles första slutspelsseger – någonsin

Men när Anton Bengtsson på volley får slå in 3–0 på sin egen retur … ja, då är Frölunda ett slaget lag den här lördagen – och resultatet är fullt rättvist.

Det är också Rögles första slutspelsseger – någonsin!

ANNONS

4–0 sätter Adam Tambellini i tom kasse.

– De vinner rättvist, men det är bara en match. De har mycket puck. Men vi måste skapa mer offensivt, vi måste vara starkare med puck, vi måste få längre anfall. Det finns delar som vi känner kan bli mycket bättre – och det känns ju bra efter en förlust, om vi uttrycker det så. Hade vi spelat på topp och torskat hade det varit annat, analyserar Joel Lundqvist.

Hur ska ni få fart på PP-spelet – det som knackar och hackar?

– Det är svårt vinna slutspelsmatcher om du har 0–1 i spelformen, det är klart. Så det är en viktig detalj, att gå back i PP får inte ske. Det gäller att lära sig saker snabbt nu, både i powerplayspel och fem mot fem-spel. Det blir lite annan typ av spel, andra situationer som det gäller att anpassa sig till, säger Frölundas kapten.

Kvartsfinalserien fortsätter redan under söndagen i Catena Arena.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS