Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lucas Raymond. Bild: NICLAS JÖNSSON
Lucas Raymond. Bild: NICLAS JÖNSSON

Frölunda kallar in läkarexperter till supertalangen

Frölundas jättetalang Lucas Raymond blir inte frisk – nu tar Frölunda hjälp av expertläkare för att säkerställa vad det rör sig om.
– De gör alla tänkbara tester, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Lucas Raymond har saknats för Frölunda under en tid på grund av sjukdom – och talangen blir inte frisk.

Roger Rönnberg slår fast att forwarden inte kommer spela mot Växjö i morgon och spel i junior-VM är fortfarande ett frågetecken.

– Det vi vet är att det är en virussjukdom och att de gör alla tänkbara tester. Jag är full respekt för läkarteamet och de rycker verkligen i alla trådar eftersom att det är en speciell situation där han är uttagen att spela ett junior-VM och vi förstår hur jättegärna han vill göra det. De har gjort några fler tester här nu som de väntar att få svar på, men tills vidare är han sjuk, säger Roger Rönnberg.

Nu tar Frölunda experthjälp.

Läkarteamet i klubben har tagit hjälp från utomstående läkare för att helt kunna slå fast vad Lucas Raymond lider av.

– De kollar allt och lite till, tror jag. Vårt läkarteam tar alltid in en second opinion även om det verkar klart vad det är så vill de ha in andra läkare som är experter i området. De håller på att gå i genom all upptänklig expertis nu för att veta att man är så nära 100 procent som möjligt för att ställa rätt diagnos, säger Rönnberg.

Då vill man utesluta att det inte är något allvarligt?

– Så är det. Han har varit sjuk ett tag, säger Roger Rönnberg.

Skulle det vara klokt för honom att spela ett JVM om han hinner bli frisk?

– Det där är inte mitt beslut. För mig handlar det om att ha honom här och låta Lucas få träna upp sig, träna upp sin fysik och komma tillbaka till en normal nivå igen. Det var ett tag sedan han kunde träna klokt. Sen lägger jag inga värderingar i JVM för med all respekt så förstår jag hur stort det är för killarna att få vara med där.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.