Frölunda illa ute – förlorade andra raka mot Rögle

Ny förlust, 2–5 borta mot Rögle – och underläge med 0–2 i kvartsfinalserien. Då är Frölundas tränare Roger Rönnberg rejält besviken.
– Jag letar förklaringar till hur vi kan se ut så här! Vi har inte rätt attityd i de här matcherna, säger han förbannat.

ANNONS
|

Frölunda har det jobbigt mot Rögle BK, som direkt kopplar ett rejält grepp även den andra kvartsfinalen i Catena Arena. I alla fall spelmässigt.

Det dröjer tio minuter innan Frölunda får i väg ett skott på mål – och då har laget ändå en man mer på banan vid det tillfället.

Innan perioden är över så har Rögle skjutit elva skott mot Johan Mattsson – och det ser ut som ett kämpande Frölunda har lite soppatorsk efter det täta matchandet den här veckan.

Det är ju den femte matchen på sju dagar … och mindre än ett dygn från den förra.

ANNONS

– Jag tycker att det syns på killarna. Vi gör ofantligt många misstag där ute över pucken. Vi har ett jättedåligt passningsspel och vi förlorar mycket kamper. Vi förlorar mycket situationer nära pucken i ren inställning! Så kampviljan måste upp – och vi måste få upp kvaliteten på vårt passningsspel, säger Roger Rönnberg.

Ett lysande exempel är starten på den andra perioden – då Frölunda tappar puck i uppspelsfasen. Simon Ryfors snor den, passar till Daniel Zaar – som skjuter direkt.

1–0 efter 53 sekunder.

Sen blir det betydligt bättre, Frölunda försöker – tar sig in i anfallszonen. Robin Alvarez är iskall i avslutet när han sätter kvitteringen.

Stark andra period

Men direkt efter 1–1 får Rögle ett numerärt överläge – och det smäller direkt. Niklas Hansson skjuter 2–1 efter bara elva sekunder … och Frölunda har återigen uppförsbacke.

Men laget gör en bra period, öser på med skott mot Christoffer Rifalk i Rögles mål. 12–3 slutar skotten, men 1–2 i mål …

– Vi måste se ut som vi gör i slutet av andra perioden, i den delen så vi driver spelet. Så ska passningsspelet se ut, säger Roger Rönnberg.

Men i den tredje rivstartar Rögle. Frölundas backar får inte ut pucken, bjuder på nytt anfallsläge – och plötsligt är backen Eric Gelinas bortglömd. Han gör 3–1 efter bara 57 sekunder.

ANNONS
Frölundas tränare Roger Rönnberg under kvartsfinal två i SHL mellan Rögle och Frölunda den 11 april 2021 i Ängelholm.
Frölundas Roger Rönnberg var minst sagt kritisk efter förlusten mot Rögle. Bild: PETTER ARVIDSON

Rönnbergs sågning efter matchen

Och när Adam Tambellini frispelas en stund senare så visar han vad Frölunda saknar: Skärpa. Skottet sitter i krysset bakom Johan Mattsson – och med 4–1 är matchen över, även om det till slut slutar 5–2.

– Sista tio i andra perioden är jag nöjd med. I övrigt så tycker jag vi är tvåa på allt. Jag tycker faktiskt det är en riktig skitmatch. Men det är först till fyra som gäller fortfarande. Vi hade hoppats på att ha med oss en match hem till Göteborg, men nu har vi inte det. Då får vi agera efter det – och se till att vi presterar bra mycket bättre ishockey i match tre, säger Roger Rönnberg.

Han fortsätter:

– Vi ser hur det ser ut, det krävs skärpa av killarna. Att de är spelbara, att de vill slå bra passningar. Vi slår så många dåliga passningar i dag så … jag är alldeles häpen här över hur vårt passningsspel kan ha blivit så här dåligt. Det här ligger i våra händer. Vi måste spela så mycket, mycket bättre hockey om vi ska ha i ett slutspel att göra. Spelar vi så här illa är vi ett lätt byte för alla lag i serien.

ANNONS

Rögle leder kvartsfinalen med 2–0 i matchen Till veckan väntar två möten i Scandinavium på tisdag och onsdag.

– Jag letar förklaringar till hur vi kan se ut så här! Vi har inte rätt attityd i de här matcherna. Vi behöver fler killar som lutar sig framåt och spelar sin bästa hockey för säsongen. Vi har en kedja som gör det – och det är Jan Muršaks kedja med Max Friberg och Robin Alvarez. De spelar riktigt bra, men de övriga behöver ta fram spegeln och fundera på vad deras bidrag är. Vi behöver fler killar som kliver fram, säger Roger Rönnberg.

ANNONS