Förre NHL-stjärnan Bobby Ryan gripen på flygplats

Under måndagen greps Bobby Ryan på en flygplats. Den förre NHL-stjärnan var berusad – och fick spendera natten i fyllecell. ”Han var en fara för sig själv”, skriver polisen, enligt scoopnashville.com.

ANNONS
|

Ryan gick som drafttvåa till Anaheim Ducks 2005. Han debuterade i NHL 2007, och gjorde sig snabbt ett namn i ligan. Utöver Ducks spelade han för Ottawa Senators och Detroit Red Wings. 2020/21 gjorde han sin senaste säsong i NHL, sedan dess har han varit klubblös.

Nu har han hamnat i ropet igen – men av mindre smickrande anledningar.

Enligt lokalnyhetssajten scoopnashville.com greps han under natten mot måndag på en flygplats i Nashville.

Polisen skriver, enligt sajten, att Ryan var på väg att stjäla varor från en butik, men ertappades. Senare hittades han kraftigt berusad i en bar på flygplatsen.

ANNONS

”Ryan visste inte var han var, vilken dag och tid det var och var en fara för sig själv”, skriver polisen.

Berättat om sitt alkoholmissbruk

Ryan fick därför spendera åtta timmar i fyllecell innan han släpptes. Butiken ska ha valt att inte anmäla honom för incidenten.

Den förre stjärnan har varit öppen med sitt alkoholmissbruk. Efter att ha berättat om sin alkoholism tog han timeout från hockeyn, och skrev in sig på ett behandlingshem.

När han sedan gjorde comeback hyllades han stort, och fick efter säsongen ta emot Bill Masterton Memorial Trophy. En trofé som tilldelas den NHL-spelare som ”bäst exemplifierar ihärdighet, sportslighet och sportsmannaanda till ishockeyn”.

LÄS MER:Nya anklagelser mot JVM-spelare i Kanada

LÄS MER:Efter kritiken – utredningen återupptas

LÄS MER:Stjärnan ska mixa NHL-jobb med spelarkarriär

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS