Christian Folin
Christian Folin Bild: FREDRIK KARLSSON

Folins puck träffade åskådare: ”Olyckligt”

Sverige förlorade med 1-2 mot Finland i Beijer hockey games. Olyckan var också framme för en åskådare som blodig fick föras från läktaren efter ha träffats av en puck från Christian Folins klubba.
– Det är väldigt olyckligt och man får hoppas att det gick bra för den här tjejen, säger Christian Folin.

ANNONS
|

Sverige besegrades med 2-1 av Finland i den sista matchen av Beijer hockey games i Karlstad under söndagen.

Tidigt i den tredje perioden var olyckan framme när Frölundabacken Christian Folin skulle trycka ner en puck i Finlands zon. Pucken styrde på en finsk klubba och träffade en kvinna i publiken. Blödandes från ansiktet leddes hon ur arenan.

Folin: ”Man blir orolig”

Matchen pausades en kort stund innan spelet kunde komma igång igen.

– Jättetråkigt att någon får den på sig. Den tar på en finsk klubba och sticker ut i publiken. Det är väldigt olyckligt och man får hoppas att det gick bra för den här tjejen, säger Christian Folin.

ANNONS

Vad tänkte du när du såg det, hon gick ut från läktaren med blod i ansiktet?

– Man blir orolig. Pucken kommer ganska hårt så man får hoppas att det inte är allt för allvarligt. Tyvärr händer det olyckor då och då när pucken kommer ur spel. Det är inte något man vill se hända.

Sverige var då i ett tvåmålsunderläge, men reducerade kort därefter till 1-2. Folin tycker att de hamnade på hälarna i början av matchen men att de växte in i det.

– Vi ger oss själva chansen att vinna den i sista perioden vi hade både kunnat göra 2-2 och 3-2 på slutet. En typisk tredjematch i turneringen, vi hade behövt lite mer studsar på vår sida för att vinna idag, säger han.

LÄS MER:Hallam håller på VM-biljetterna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS