Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Flygande start för Frölunda i premiären

Frölunda skulle spela med fart. Och nog bjöds HV71 på en svängom i Scandinavium.
3–0 till hemmalaget var i underkant.

Frölunda inleder säsongen alldeles lysande. Anfallen startas med fart – av backar som gärna följer med upp i anfall. Nye Stefan Elliott blixtrar till – och det är han som spelar fram Patrik Carlsson till lördagens första mål.

1–0 i numerärt överläge – och skottet sitter högt bakom Jonas Gunnarsson i HV-buren.

– Bra spel av Stefan rätt genom boxen och jag får lite tid på mig att kolla på bortre stolpen, men hittar inte något så jag väljer att skjuta. Det är väl oftast där de får sitta från det avståndet, säger premiärmålskytten i C More-sändningen.

Alldeles innan dess har domarna länge granskat en sekvens där Jan Muršak läckert spelat fram Simon Hjalmarsson. Skottet räddas av Gunnarsson – som på tv-bilderna ser ut att ha en del av plocken inne i målet.

I slutet av perioden frispelar dock Robin Alvarez den hemkommande Linus Nässén. Talangen från Skärgården gör att par snygga dragningar och hänger in 2¬–0.

– Jag tycker det är en bra hockeymatch ändå. Vi har förberett oss på det här sen i våras, att det troligen kommer se ut så här – och det är inte mycket att välja på. Jag tycker vi spelar bra hockey så här långt, säger Patrik Carlsson till C more om att spela inför tomma läktare i Scandinavium.

I andra perioden får Frölunda ett nytt numerärt överläge – och även här blir det mål. Jan Muršak spelar fram talangen Lucas Raymond, som gör det han blivit tillsagd att göra.

Han skjuter.

Och han skjuter högt – och fixar 3–0 för Frölunda.

– Det är grymt kul, jag vill göra mål och bidra offensivt och att få göra det är alltid skönt, speciellt här i första hemmamatchen. Även om det inte är nån publik vet jag att många i Göteborg sitter och kollar. Jag tycker verkligen vi kämpar idag och det är bara att trumma på i sista också, säger Raymond till C more.

LÄS MER: Wikegårds hyllning av Raymond i premiären

Visserligen har Lias Andersson en puck i ribban för HV71, men innan dess har Lucas Raymond också prickat stolpen och Nicklas Lasu schabblat bort ett tre mot ett-läge.

– Jag tycker det är en bättre andraperiod, vi har fått den lite dit vi vill. Jag tycker vi ligger bra till nu, säger Raymond.

Han får medhåll av HV71:s Lias Andersson:

– Det är inte tillräckligt bra, de tar vara på sina PP och vi gör det inte. De jobbar hårt, stressar våra backar och skapar mer chanser. Vi måste upp.

C more: Vad måste bli bättre?

– Det är att få fast dem lite bättre. De får fast oss i varje jävla anfall så vi måste göra det bättre.

Frölunda imponerar – och får inleda tredje perioden med ett numerärt överläge. Den gången blir det dock inte mål.

Matchen slutar 3–0, efter en mållös tredje period.

LÄS MER: Muršaks svarta tid är förbi

LÄS MER: Klarar Frölunda av att vinna SHL – utan Ryan Lasch?

LÄS MER: Så tror kändisarna att det går i SHL 2020/21

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.